El portaveu adjunt de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, té clar com es prendrà una derrota en les primàries que estan tenint lloc al seu partit: seguirà tractant de liderar-lo. Segons informa El Independiente, Bal no esperaria anys a què es tornessin a convocar primàries, només esperaria a la tardor, ja que entre les condicions de la refundació del partit si trobar l'establiment d'un nou model organitzatiu bicèfal. És a dir, ara s'escollirà el secretari general, però més endavant s'escollirà al candidat a les eleccions generals, càrrec a què podria aspirar si perd les primàries, segons el seu entorn. 

🟠 Els afiliats de Ciutadans voten sobre el futur del partit en el pitjor moment de la seva història

Tanmateix, abans d'acceptar una derrota que no s'ha produït, l'entorn de Bal es mostra optimista amb els comicis i afirmen que tenen "bones sensacions". Malgrat tot, el camí de Bal a Ciutadans no acabaria en cas de guanyar o perdre, ja que s'enfoca en la tardor. Mentrestant la relació entre Inés Arrimadas i Bal al marge de la feina segueix sent escassa, de manera que una reconciliació entre les dues candidatures no està sobre la taula. 

Tancament de la campanya de Bal

El passat dia 10, Bal va donar per tancada la seva campanya per liderar la formació taronja. En l'acte de tancament va marcar distàncies amb la seva rival remarcant que el seu projecte és d'"eixamplament ideològic" i el de la seva llista rival, "que pactaria amb el PP". Bal a retret repetides vegades la deriva a la dreta d'Arrimadas, justament ha estat un dels seus pilars durant la campanya de primàries. 

Mostrant-se convençut que el seu projecte "guanyarà", va afirmar que la "candidatura continuista", liderada per Patricia Guasp i Adrián Vázquez i impulsada per la líder, Inés Arrimadas, "pactaria amb el PP". Per això, s'ha distanciat d'aquest plantejament i ha subratllat la necessitat que els partits situats a esquerra i dreta del taronja "no s'hagin de llançar als extrems". "Una (la de Guasp-Vázquez) pretén seguir amb els mateixos errors, amb els mateixos resultats decebedors a cada enquesta i eleccions i nosaltres volem tornar al 2006, eixamplar l'espai ideològic, formar una oferta atractiva per al votant desencantat de Pedro Sánchez, volem que aquest vot que sembla que es pot traslladar del PSOE al PP es quedi a Ciutadans”, ha explicat, va sentenciar. 

Davant els mitjans i després d'una trobada telemàtica amb afiliats, el també portaveu adjunt al Congrés va defensar que la seva candidatura "és bona oportunitat" per recuperar l'esperit de Ciutadans del 2006, però va advertir que pot ser "l'última" per "ressuscitar" a una formació que "té buit" al panorama polític espanyol.