La majoria de catalans no es refia de Pedro Sánchez. Així ho revela la darrera enquesta del CIS, feta dies abans de les eleccions del 10-N. El 82,4% dels enquestats assegura que té cap o poca confiança en el líder dels socialistes espanyols, un percentatge superior al de la resta de l’Estat (76,1%).

El CIS ha preguntat en aquest baròmetre per quina confiança els desperten Pedro Sánchez i el líder del PP, Pablo Casado, i dels resultats queda clar que cap dels dos inspira aquest sentiment entre els catalans. El 46,1% dels catalans afirma que no té cap confiança en Sánchez, i el 36,3% afirma que poca. En el cas de Casado, el 75,8% declara no tenir cap confiança en ell, i un 16% poca.

Preguntats sobre quin líder polític espanyol els sembla més fiable, el líder d’Unidas Podemos se situa en primer lloc. El 23,7% dels catalans tria Pablo Iglesias, seguit a molta distància per Sánchez (14,8). Albert Rivera és el menys fiable (2,2%), per darrere de Santiago Abascal (2,6%) i Pablo Casado (3,6%).

De fet, Iglesias és considerat pels catalans el polític espanyol més sincer (27%) molt lluny de Sánchez (13,1%). El líder d'Unidas Podemos també és considerat el més dialogant (34%), molt per davant de Pedro Sánchez.

Prefereixen Iglesias a Sánchez a la Moncloa

Els líders de les dues formacions que actualment estan negociant un govern per a Espanya ―pendents, però, de rebre els suports necessaris a la investidura― empaten (19,5%) quan es pregunta als catalans sobre quin polític està més preparat per governar. Malgrat això, Iglesias (27%) s’imposa quan es pregunta als catalans qui preferirien com a president del govern espanyol. Només el 19,5% tria Sánchez.

Crida l’atenció que mentre que al conjunt de l’Estat només el 10% dels enquestats troben agressiu Albert Rivera, aquest percentatge s’enfila fins al 26,3% entre els catalans.