Podria haver estat l'últim capítol del serial, però amb aquests protagonistes, el cop de porta de Vox a Macarena Olona després de les declaracions de la seva exdiputada només ha fet que posar més llenya el foc. Entre els rumors que es van disparar després que qui havia estat un dels millors amics de la política dins el partit, Iván Espinosa de los Monteros, tanqués la porta d'un possible retorn de l'alacantina al partit, considerant que la seva actitud feia mal a la formació, destacava que una Olona enrabiada obriria el seu propi partit, també d'ultradreta, per compartir contra qui fa poc eren els seus companys.

Amb tot, ella mateixa s'ha encarregat de negar-ho a través de les xarxes socials on ha assegurat que "no hi ha espai per un nou partit polític", reivindicant "menys testosterona i més sentit d'Estat" a un partit on, tret d'ella i Rocío Monasterio, la gran majoria d'alts càrrecs són homes. A parer seu, posar les bases d'una nova formació només serviria per fragmentar encara més el taulell polític, quelcom que no li interessa. 

Olona volia ser senadora per Andalusia 

Segons ha transcendit en les últimes hores, Olona volia tornar a Vox, però no a Andalusia sinó a Madrid. La política, que va aterrar al sud d'Espanya i es va vestir massa sovint de flamenca en una campanya plena de tòpics que no van agradar gens als andalusos després d'empadronar-se fraudulentament a un municipi de Granada on no havia viscut mai, sempre ha dit que no volia trair a Andalusia i que estava centrada en aquest territori. De fet, creia haver trobat la fórmula de tornar a Madrid i recuperar la seva posició rellevant després de fracassar en unes eleccions andaluses: creia que en sortiria vicepresidenta del govern de Juanma Moreno i va acabar tenint un paper molt secundari.

Poques setmanes després de les eleccions va renunciar al càrrec per motius de salut i es va donar de baixa. Un mes després tornava a la vida pública i a fer la guitza a Vox, que veia com Olona assumia el focus i per primera vegada havia ha hagut de gestionar una crisi interna en una formació marcada per la disciplina. La intenció d'Olona, que està de gira fent xerrades a universitats d'arreu de l'Estat, provant enfrontaments al seu pas, esperava reunir-se amb Abascal, tal com li ha demanat reiteradament en les últimes setmanes, per proposar-li tornar al partit com a senadora autonòmica per Andalusia, de la mateixa manera que ho és Alberto Núñez Feijóo per Galícia. Així ho ha confirmat El Periódico de España, però s'ha topat amb una directiva molt enfada pels seus aires de grandesa que li ha negat les seves aspiracions.

Tensió entre Olona i Ortega Smtih 

Aquesta mateixa setmana, Olona concedia una entrevista al diari ABC, la gota que va fer vessar el got de la paciència als seus excompanys. En ella, va denunciar una manca de democràcia interna i que les persones que intenten aixecar la veu i donar la seva opinió dins la formació ultra, no són ben tractats per part dels seus dirigents. Aquestes paraules s'han entès com una al·lusió a Javier Ortega Smith, amb qui mantenia una relació molt tensa.