L’exdirigent de Vox Macarena Olona ha amenaçat aquest dilluns la formació d’extrema dreta amb la creació d’un nou partit polític que els pugui fer la competència. Olona ha anunciat que està disposada a fer “un pas cap endavant” a través d’un nou projecte si la formació de Santiago Abascal “deixa de ser alternativa” a les eleccions municipals i autonòmiques que han de tenir lloc el 2023. Tot i que Olona ha descartat que a hores d’ara vulgui tirar endavant aquest nou partit polític, ha deixat ben clar en una entrevista a Canal Sur Radio que té “el finançament necessari” per crear-lo.

Macarena Olona també ha opinat que seria “una absoluta temeritat i irresponsabilitat fracturar més el taulell polític en un moment en què Espanya necessita unitat”. De la mateixa manera, l’exdirigent de Vox ha dit que el seu únic objectiu és continuar “servint els espanyols, amb preferència a Andalusia”. Olona ha estat preguntada per si podria donar aquest pas de crear un nou partit polític en un moment de més estabilitat, quan ja hagin passat les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig.

Segons l’exportaveu parlamentària i excandidata de Vox a les darreres eleccions andaluses, sí que “pot ser un moment” perquè “el que és essencial en el moment polític que estem vivint és tenir molta altura de mires i molt sentit d’Estat per garantir la governabilitat del pròxim govern d’Espanya després de les pròximes eleccions generals”.

“En una situació com aquesta, si Vox deixés de ser alternativa, les pròximes eleccions municipals i autonòmiques poden ser un indicador i un termòmetre”, ha dit, a més d’insistir que ella té clar que vol “estar al costat dels espanyols i servir els espanyols”. Macarena Olona ha reiterat les seves amenaces a Santiago Abascal dient que està “disposada” a fer “un pas endavant”, tot i que espera “que no sigui necessari”.

Macarena Olona ha dit que ara mateix no té partit polític, però sí que té “l’amor de moltíssims espanyols, que va ser el que em va fer aixecar quan estava a terra”. Ha fet aquestes declaracions després que Vox anunciés que ja no formava part de la formació d’extrema dreta. Així mateix, ha dit que si ja no va de bracet amb Santiago Abascal no és perquè ella no ho vulgui; però sí que ha dit que està a les seves mans continuar “el camí al costat dels espanyols”.

Tot i que Olona ja no formi part de Vox, ha desitjat el millor al partit d’extrema dreta perquè és la seva “família” i perquè només pot tenir paraules de “gratitud i afecte”. Vox és, segons ella, un projecte polític “vital per a Espanya”. “Jo no soc l’amenaça a Vox i el que tinc clar és que el temps ens posa a tots al nostre lloc”, ha dit l’excandidata de la formació a les eleccions andaluses.