Aquest dimecres, Alberto Núñez Feijóo ha pres possessió del seu escó al Senat, on instal·larà el seu despatx com a cap de l'oposició. Fins ara, el nou president del Partit Popular no es podia encarar amb el president del govern espanyol Pedro Sánchez, un problema de visibilitat al qual han posat remei d'aquesta manera, ja que s'espera que durant el mes de juny s'enfrontin tots dos en la seva primera trobada. Feijóo ha arribat a la Cambra Alta poc abans de les 9 del matí per poder completar la documentació necessària per adquirir la condició de senador i a la seva entrada ha estat rebut amb un fort aplaudiment dels senadors del Grup Popular. En el moment de prometre el seu nou càrrec com a senador per designació autonòmica, tots s'han posat dempeus. Ander Gil, president de la Cambra, ha preguntat al líder del PP si preferia prometre o jurar acatar la Constitució i Feijóo ha optat per la fórmula "Sí, prometo". 

Feijóo i Miguel Tellado, vicesecretari d'organització del partit que també s'ha convertit en senador avui, s'han assegut als seus escons després de ser designats senadors en el Parlament gallec i renunciar a les seves actes de diputats autonòmics.  Aquest aterratge de Feijóo és important, ja que li permetrà enfrontar-se amb Pedro Sánchez. Amb tot, el president del govern espanyol és molt més reduïda al Senat que al Congrés i només hi ha assistit sis cops en els últims mesos. Això fa pensar que tot i que tindran poques trobades, aquestes seran més intenses i Feijóo voldrà aprofitar les seves oportunitats. 

El primer cara a cara entre els dos no haurà d'esperar molt, només dues setmanes, ja que la propera visita de Sánchez està prevista a principis de juny. "En les sessions de control normalment si el president s'ha preparat bé les intervencions acostuma a guanyar-les, perquè les tanca", ha admès aquest dimarts Feijóo quan li han demanat si té ganes de confrontar amb l'Executiu. Cal tenir en compte que la seva acta de senador permetrà a Feijóo participar al Debat sobre l'Estat de la Nació, que Pedro Sánchez es va comprometre a convocar abans del mes de juny. Ara bé, si Feijóo vol exercir el torn de rèplica a la intervenció del president del govern espanyol, haurà de sol·licitar-ho, tot i que no estaria del tot garantit que pogués assumir aquest rol perquè el reglament no és prou clar en aquest aspecte.

Petites remodelacions i un nou rumb 

El líder del PP, que ja és president del Grup Popular només pel fet de ser cap de l'oposició, tindrà a la seva disposició un despatx a la Cambra Alta i la seva intenció és assistir a tantes sessions com la seva agenda li ho permeti, segons el seu equip. Fonts parlamentàries han assenyalat que Feijóo tindrà el seu despatx a la zona de Palau, just on fins ara hi havia el de la secretaria quarta de la Taula del Senat, la senadora del PP per Burgos Cristina Ayala. De cara a divendres, Feijóo ha convocat els integrants dels grups parlamentaris de Congrés, Senat i Parlament Europeu a l'hemicicle del Senat. Allà, davant dels representants a les tres càmeres de representació, "fixarà les prioritats de la nova etapa". 

Feijóo ha decidit mantenir els tres portaveus parlamentaris, Cuca Gamarra, Javier Maroto i Dolors Montserrat, però sí que ha portat a terme canvis en els segons nivells. Així, al Congrés el nou número dos de Gamarra serà el granadí Carlos Rojas, en substitució de Guillermo Mariscal, que passa a ser secretari general adjunt. En el cas del Senat, la nova 'número dos' de Javier Maroto sigui Amelia Salanueva, que substitueix la senadora del País Valencià Salomé Pradas. També s'han produït ajustaments als portaveus adjunts de les dues Cambres i, en el cas del Senat, entra en aquest càrrec el veterà Javier Arenas