El conseller Lluís Puig ha advertit des de Brussel·les que les posicions entre JxCat i PDeCAT per a la reordenació de l'espai "s'estan enrocant". Quan falta un mes per saber-se la decisió de la justícia belga sobre la petició de la seva possible extradició, l'exconseller de Cultura ha afirmat en una entrevista a El Punt Avui que després de dos anys i mig no s'ha aconseguit l'encaix entre les dues formacions.

"Ja no queda més temps", ha alertat Puig, que ha admès que la relació entre JxCat i el PDeCat s'encamina cap a una ruptura al no aconseguir sincronitzar un model de governança conjunt. "Veig pràcticament impossible que es recondueixi ara", considera el conseller.

El futur de JxCat

"Que hi hagi fragmentació, d’entrada no és bo", ha admès Lluís Puig. Tot i això, ha destacat la intenció de reinventar-se per revertir aquesta situació: "El nou moviment o partit s’està fent amb la intenció de sumar més dels que som ara".

Puig, juntament amb els presos del PDeCAT, ha apostat pel lideratge del president Carles Puigdemont i ha dit que segueix sent "l'emblema d'un govern legítim expulsat". "Ell continua tenint el lideratge d’una part molt important de la població de Catalunya, tal com va quedar clar en les eleccions europees", ha remarcat l'exconseller, i ha assegurat que “les urnes posaran cadascú al seu lloc”.

Tampoc no descarta que Puigdemont pugui anar a les llistes de les futures eleccions. "Crec que té ganes de liderar el moviment i posar les persones i el país al davant", ha explicat. Per la seva banda, Puig no descarta tampoc la seva participació: "He participat en tres conteses electorals quan mai hi havia participat. Penso participar-hi i ajudar aquest nou moviment, i si puc ser útil en alguna cosa, ho seré", ha remarcat el conseller.