Després de ser diputat de Junts pel Sí i, posteriorment, entrar en una etapa de desil·lusió i frustració per l'aplicació del 155 i la falta de resposta de l'independentisme, Lluís Llach ha tornat a activar-se políticament. Primer amb el projecte del Debat Constituent, i ara mullant-se sobre quina opció veu millor per a aquestes eleccions del 14-F.

El cantautor ha participat aquest diumenge en una roda de premsa de la CUP a Verges (Baix Empordà) per mostrar el seu suport a la formació anticapitalista i els seus caps de llista per la demarcació de Girona, Dani Cornellà, Montserrat Vinyets i Ignasi Sabater.

"Vivim en moment de pandèmia absoluta que va més enllà de la sanitària. Sóc aquí perquè sé que la sanitat pública és un dels objectius de la gent a qui recolzo", ha dit. El cantautor ha alertat que s'acosta "una pandèmia econòmica d'actituds devastadores i és important que des de l'esquerra hi hagi exigència de canvis radicals en les estructures socioeconòmiques del país".

Llach s'ha ofert a la candidatura per donar-li la seva col·laboració i força, la qual "serà molt necessària per un embat important com el de l'alliberació nacional", han apuntat des del partit. El candidat per Girona, Dani Cornellà, també ha recalcat que "cal continuar aquest embat contra l'Estat, que ens porti cap a la Independència i aquí la CUP hi serem sempre, al costat del poble". Llach ha conclòs: "Per això recolzo a gent com en Dani Cornellà i l'Ignasi Sabater, i a la gent que conforma aquesta candidatura". 

Així doncs, Llach se suma a la llista de persones rellevants del procés que han donat suport a la CUP, tant internes com externes. És el cas dels exdiputats al Parlament David Fernàndez i Anna Gabriel, però també el de la mateixa candidata a la presidència, Dolors Sabater, que mai ha estat militant de la CUP però que va arribar a un acord amb la formació per liderar la llista.

Més tard, Llach ha reafirmat el seu suport a Cornellà i Sabater com a votant de la demarcació de Girona. "Com a votant a la demarcació de Girona tinc tota la confiança en l'Ignasi Sabater i en Dani Cornellà de Poble Lliure. Els respecto i els admiro per la seva feina i coherència . Recolzo la seva candidatura per a les eleccions del 14-F", ha escrit.

La indignació de Llach amb TV3

Ahir mateix, Llach va aparèixer al Preguntes Freqüents de TV3 per expressar el seu suport al raper Pablo Hasél, que té menys de 10 dies per entrar a presó. El cantautor també es va mostrar indignat pel fet que els mitjans de la CCMA donaran cobertura electoral a Vox​. 

"Jo procuraria no promocionar-los gaire. Se'ls hi dona una importància als mitjans com si ja tinguessin representació al Parlament", va lamentar. "Les democràcies consolidades es blinden contra Vox. I aquí hem vist com fa quatre dies el PSOE va acceptar els vots de Vox per acceptar els fons europeus. No només no ho blinden, sinó que tindrem els fons europeus de la manera que ells vulguin", va reivindicar.