L'exiliada Anna Gabriel, exdiputada de la CUP, ha reaparegut per entrar en la campanya de les eleccions del 14-F i ha rebutjat que la formació anticapitalista vulgui "gestionar" l'autonomia. "La pandèmia exemplifica la crisi profunda que vivim. Nosaltres no hem de ser bons gestors, hem de transformar la realitat de forma profunda", ha dit en un acte amb la candidata, Dolors Sabater, i l'exdiputat David Fernàndez.

"Amb el nou cicle que reivindiquem, el que volem és una aposta determinada per enxarxar totes les lluites i resistències", ha dit tot reivindicant la voluntat que té la candidatura de Sabater per arribar a "pactes amplis" si no generen "falses expectatives" ni "falsos embats".

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat Sabater, que ha criticat "els qui defensen la immediatesa per arribar a la independència", en referència a JxCat; i "els qui prioritzen una taula de diàleg que no ha existit", en referència a ERC. Per això ha reflexionat que no serveix de res "enganyar" i ha insistit en treballar per fer un plebiscit "de veritat" el 2025, la qual és la proposta estrella dels cupaires per aquests comicis. La candidata ho ha dit abans que la candidata de JxCat, Laura Borràs, s'hagi compromès a aixecar la DUI si l'independentisme supera el 50% dels vots.

anna gabriel david fernandez dolors sabater - acn

Foto: ACN

Gabriel també ha mostrat el seu suport a un referèndum ja que, segons ha aclarit, no pensen "dimitir" de la lluita per la independència, "l'única contraposició al règim que el pot fer trontollar". Creu que cal "revitalitzar" el moviment, però no només des de les institucions, sinó també des del carrer. I ha posat com a exemples d'eines per assolir els objectius la mobilització i "desobeir de nou".

Per la seva banda, Fernàndez ha instat l'independentisme a "no autoenganyar-se". Creu que el moviment necessita una estratègia "unitària" per fer complir el "somni".

El retorn de l'exili cupaire

A diferència dels exiliats de JxCat i ERC, Gabriel ha mantingut el silenci durant molts mesos al llarg d'aquesta darrera legislatura. Ara, però, l'exdiputada ha reaparegut per donar el seu suport a la llista de Sabater. A més, i tal com va avançar ElNacional.cat en una entrevista a la mateixa candidata, està previst que Gabriel jugui un paper important en l'estratègia d'internacionalització del conflicte de la CUP, aprofitant també que es troba exiliada a Ginebra, ciutat on hi ha les seus de molts organismes internacionals, com la de la mateixa ONU.