El cantautor Lluís Llach ha llançat un toc d'atenció a TV3 per donar cobertura electoral a Vox. Precisament, en una entrevista al Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3, Llach ha assegurat estar "indignat" perquè els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) donin cobertura al partit d'extrema dreta.

"Jo procuraria no promocionar-los gaire. Se'ls hi dona una importància als mitjans com si ja tinguessin representació al Parlament", ha lamentat. "Les democràcies consolidades es blinden contra Vox. I aquí hem vist com fa quatre dies el PSOE va acceptar els vots de Vox per acceptar els fons europeus. No només no ho blinden, sinó que tindrem els fons europeus a la manera que ells vulguin", ha reivindicat. 

Llach ha reaccionat d'aquesta manera a la cobertura que faran TV3 i Catalunya Ràdio de Vox per imposició de la Junta Electoral Central (JEC). El pla d'aquest organisme argumenta que s'han de cobrir "grups polítics significatius", especificant que aquests són JxCat i Vox.

Hasél, eleccions i tercer grau

El cantautor també s'ha referit a l'imminent empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. "El franquisme no gosava posar-nos a la presó, com posaran a en Pablo Hasél", ha contrastat. "No es pot dir que estem en una democràcia homologada, homologada amb què si la llibertat d'expressió salta pels aires. I el Valtònyc està exiliat a Bèlgica per cantar que els Borbons són uns lladres, que ho són. És un Estat en ple estat de decrepitud", ha recordat.

Preguntat per altres qüestions com la suspensió de l'ajornament electoral o el possible recurs de la Fiscalia contra el tercer grau dels presos, Llach s'ha mostrat molt crític i escèptic amb la "cúpula judicial". "Se me'n 'refot' el que digui la Junta Electoral, la veritat. Tot el que fa referència a la cúpula judicial, si penses malament, sempre l'encertes", ha dit afegint que veia de sentit comú ajornar les eleccions al 30 de maig.

En un mateix sentit s'ha expressat la cantant Maria del Mar Bonet, que ahir va actuar en un acte que va protagonitzar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. "Això d'un Govern que es diu demòcrata i posa la gent a la presó per cantar és absurd", ha dit en referència a l'executiu del PSOE i Unidas Podemos.