El cantautor Lluís Llach ha manifestat aquest migdia en un acte de la Diada al Born, organitzat per Poble Lliure i La Forja, que els catalans han d'evitar que s'erosioni la fita de l'1 d'Octubre com a puntal del procés d'independència. LLach ho ha fet parafrasejant un vers de la seva cançó No abarateixis el somni. "No deixem que abarateixin l'1 d'Octubre", ha proclamat entre aplaudiments.

 

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

🔴 Diada 2022, DIRECTE | Actes arreu de Catalunya aquest 11 de setembre

 

A No abarateixis el somni (1984) Llach expressava el seu desencís amb la transició democràtica espanyola, que ara ha volgut recuperar pel moment de canvis que travessa l'independentisme. Aquesta era la lletra de No abarateixis el somni:

Llach també ha manifestat durant la seva intervenció, la convicció que les qüestions socials són indestriables de l'alliberament nacional, que n'és la base. "No pot haver-hi alliberament social sense començar pel començament, l'alliberament nacional", ha indicat. A l'acte també hi ha participat la diputada de la CUP Dolors Sabaté i l'activista cultural Núria Cadenes, així com la interpretació musical de Meritxell Gené, la Colla de Dolçaines i Tabals Borumballa. Després s'ha celebrat un dinar de germanor.

Mentrestant, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha informat que, en data d'aquest dissabte, l'entitat ja ha aconseguit omplir un total de 240 autocars per portar gent de tots els indrets del país fins a la manifestació unitària de l'independentisme que tindrà lloc a Barcelona amb motiu de la Diada 2022. Es tracta, segons la mateixa organització, d'una xifra que convida a l'optimisme. I és que l'any passat, el total d'autocars que van registrar-se i que van realitzar aquest recorregut va ser menor que l'actual. En aquella ocasió, es va arribar a comptar un total de 400.000 manifestants, segons l'ANC, de manera que la possibilitat d'aquesta xifra està oberta amb aquestes dades.

La mateixa presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha confirmat que els prop de 240 autocars són "una xifra superior a la de l'any passat". Feliu no ha volgut deixar-se emportar per l'optimisme i fer càlculs d'assistència, però sí que ha reconegut que són bones dades. "Evidentment cada moment és diferent, i les comparacions no sempre són possibles, però sí que veiem un augment respecte de l'any passat i comprovem que hi ha ganes al carrer i que l'independentisme, que molts donaven per acabat, no ho està", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio.