La indignació dels jutges del Tribunal Suprem pel cas Llarena a Bèlgica s'ha fet un lloc a portada als principals diaris espanyols d'aquest dissabte. Els magistrats van carregar amb duresa contra el govern de Pedro Sánchez acusant-lo de deixar "venut" el jutge Pablo Llarena de cara a la seva citació del 4 de setembre davant la justícia belga.

L'ABC ignora l'aprovació de l'exhumació de Franco i dedica la portada sencera al tema judicial amb una imatge de Llarena, vestit de jutge, dret i sol davant del que semblaria el públic d'un judici. "Els jutges clamen contra l''aberrant' indefensió de Llarena", exposa el titular principal.

El mitjà destaca que "membres de CGPJ i les associacions majoritàries de la Magistratura" alerten que "la decisió del govern espanyol de deixar indefens al jutge de l'1-O davant de les estratagemes de Puigdemont atempta contra la sobirania jurisdiccional espanyola". Així es refereixen al posicionament del ministeri de Justícia, que va assegurar que defensaria la justícia espanyola als tribunals belgues però no "actes privats" de Llarena.

abc.750 (1)

La Razón també escull aquesta notícia per a la seva portada, però la deixa en un segon pla darrere de l'exhumació de Franco. Sota l'epígraf "Sense el suport de l'Executiu", el diari recorda la petició d'ajuda del Poder Judicial al govern espanyol en la defensa de Llarena. "L'Advocacia de l'Estat va donar suport a aquesta iniciativa però el Ministeri s'hi va oposar", lamenten, fent-se ressò de les acusacions dels jutges del Suprem contra l'Executiu.

El lloc principal de la portada és per l'exhumació de Franco, aprovada aquest divendres a través d'un decret llei per modificar la Llei de Memòria Històrica. El curt termini en què es vol dur a terme aquesta exhumació és el que més atenció centra per La Razón. "El govern de Sánchez argumenta la urgència en què per la societat és 'inajornable'", destaquen a l'epígraf.

En la mateixa línia van els titulars, que apunten que l'exhumació es farà "abans de final d'any perquè 'anem tard'" i que es donaran 15 dies a la família perquè decideixi el destí de les restes "o ho farà la Moncloa". Per acabar, el mitjà publica una entrevista amb un nét del dictador, Francis Franco.

larazon.750 (2)

Els terminis també són un tema que posa nerviós a El Mundo. En aquest cas, contraposen a la portada que Sánchez "endarrereix sense data del Pressupost" però dona 15 dies "als Franco" per decidir on enterren el seu cos. La situació de Llarena a Bèlgica ocupa un lloc secundari recordant també l'informe de l'Advocacia de l'Estat.

elmundo.750 (1)

El País és l'únic mitjà que no parla en portada del cas de Llarena a Bèlgica i se centra en l'exhumació de Franco. "Les restes del dictador sortiran del Valle de los Caídos 43 anys després", destaquen, amb una imatge de dos capellans vestits amb sotana entrant al mausoleu. En aquest sentit, també dediquen l'editorial del dia a celebrar la decisió de l'Executiu amb un "Per fi".

elpais.750 (2)