La diputada de Vox Llanos Massó serà la pròxima presidenta de les Corts Valencianes gràcies al pacte entre el partit d'extrema dreta i el Partit Popular (PP). De nou, un perfil radical de l'extrema dreta presideix un parlament autonòmic. En aquest cas, Massó ha destacat pel seu discurs ultracatòlic i antiavortista

El president nacional de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dilluns a València, on assistirà a la sessió constitutiva del Parlament valencià després de les eleccions del 28 de maig, el nom de la persona escollida per ocupar la presidència: Llanos Massó. Les polèmiques per altres nomenaments de perfils radicals de Vox no ha fet reflexionar gens ni mica el partit, que segueix promocionant polítics obertament en contra dels drets de les dones o col·lectius com l'LGTBI+. 

Llanos Massó, de 57 anys, té estudis de Ciències Físiques, Ciències Religioses i Audiopròtesis; és la presidenta provincial de Vox a Castelló, i forma part del Parlament valencià des del 2019, quan el seu partit va aconseguir per primera vegada representació a l'hemicicle valencià, segons recull Efe. 

Altres nomenaments polèmics al País Valencià

El torero Vicente Barrera és el nou vicepresident i conseller de Cultura a la Generalitat del País Valencià. Després que el Partit Popular vetés el seu número u a les llistes autonòmiques del passat 28-M: Carlos Flores, qui va ser condemnat per maltractar la seva exdona, l'alternativa de Vox ha estat un torero. Tot plegat ha aixecat polseguera, no només per la seva professió sinó pels seus postulats d'extrema dreta. 

Vox arriba a les institucions i baixa a les enquestes 

La fórmula posada en pràctica a llocs com el País Valencià o les Illes Balears és el que està desinflant Vox i retenint el PP a les enquestes. Aquest dilluns El MundoLa Razón i El Español publiquen sondejos on es constata que aquests pactes regionals no estan jugant a favor de cap de les dues formacions, però, especialment, van a la contra de Vox. Tant és així que el seu lloc com a tercera força està en perill, ja que Sumar els trepitja els talons. Els pronòstics més fúnebres per a Vox provenen del sondeig d'El Mundo.

Segons aquella enquesta, Vox passaria dels 52 escons actuals a 35. Els altres dos sondejos també situen la formació en aquest nombre de representants, és a dir, al voltant del 13% dels vots. La diferència és que, segons l'enquesta d'El Mundo, Sumar també obtindria 35 escons, és més, per percentatge de vots, se situarien per davant de l'extrema dreta.