El Partit Popular s'apropa als governs autonòmics i a la Moncloa i en aquest camí va rebaixant els seus requisits per pactar amb l'extrema dreta. Una de les últimes línies vermelles que havien marcat els populars era excloure al candidat de Vox a la presidència de la Generalitat del País Valencià, Carlos Flores, condemnat l'any 2002 a un any de presó per "violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions contra la seva exparella". Si els populars esperaven que vetar el número 1 dels ultres allargaria les negociacions, no podien estar més equivocats. Els de Santiago Abascal s'han desfet de Flores, però no cal patir pel futur del polític d'extrema dreta. Si els populars no el volien a les institucions del País Valencià, ara el tindran al Congrés, sent el nou cap de llista del partit d'extrema dreta per a les eleccions generals a València. 

Tothom ha sortit guanyant: el PP pacta amb l'extrema dreta, però no directament amb Flores i el seu passat. Vox entra a les institucions valencianes i conserva un dels seus actius polítics, a qui ara exporta a Madrid. Qui és el futurible diputat de Vox condemnat per maltractar la seva dona? 

Carlos Flores (València, 1964) és advocat, graduat per la Universitat de València i especialista en Dret Constitucional. Flores sempre ha estat molt explícit sobre les seves idees radicalment de dretes i no només per la seva col·laboració en diversos mitjans o els seus posicionaments contraris als partits catalanistes i diverses formacions d'esquerres, sinó perquè va anar a les llistes del partit d'extrema dreta Fuerza Nueva a les eleccions de 1982, segons informa elDiario.es. És a dir, que Flores ja tenia experiència en un partit d'extrema dreta moltíssim abans de presentar-se com a número 1 de la formació d'Abascal a la Generalitat valenciana. 

Tot i això, entre la participació en una llista i la participació en l'altra, Flores no ha estat pas lluny del circuit polític. Des del 2016 ha estat membre del Consell de Transparència de la Generalitat del País Valencià a proposta del Partit Popular, que en aquell moment no semblava tenir cap problema en proposar un maltractador condemnat. 

EuropaPress 5221683 candidato vox presidencia generalitat carlos flores junto presidente vox
Santiago Abascal i Carlos Flores de campanya per les eleccions del 28 de maig. Europa Press

Condemnat fa 20 anys

"Lladre, segrestadora de nens, propietària de calabós, puta, t'estaré fotent tota la vida fins que et moris i acabi amb tu, lladre", aquestes són algunes de les frases que recull elDiario.es de la sentència per violència psicològica que va rebre Flores fa més de 20 anys. Flores i la seva exparella i mare dels seus fills es van separar l'any 1999. Tres anys després, la violència exercida en el si de la parella per part de Flores era condemnada pels tribunals. A més de l'any de presó, se'l va inhabilitar pel mateix període per ser elegit per sufragi passiu, se'l va obligar a pagar 6.000 euros de multa i se li va prohibir acostar-se a la seva exdona durant tres anys.