"La violència de gènere no existeix, la violència masclista no existeix". Així s'ha manifestat aquest divendres el diputat de Vox a la Comunitat Valenciana, José María Llanos, que insisteix a acceptar que la violència contra les dones és un fet estructural. En declaracions a TVE en l'acte de recollida de la seva acta com a parlamentari ha advertit que "acabarem amb aquests tests de gènere que estan obligant a realitzar als funcionaris i als treballadors en algunes empreses en les quals s'afirma que ser home i ser masclista és el mateix". Les paraules de Llanos, que podria ser president de les Corts Valencianes, en les quals es reafirma el tarannà del partit d'ultradreta es produeixen la mateixa setmana que el Partit Popular ha acceptat un govern de coalició amb Vox al País Valencià.

L'acord de govern té 50 punts i en cap d'ell es fa referència a la violència de gènere ni a la violència masclista. Pel que fa a la violència contra les dones, només hi ha un apartat que l'engloba dins de "la violència intrafamiliar". El pacte entre PP i Vox perquè Carlos Manzón governi la Generalitat Valenciana comporta que el partit de Santiago Abascal es quedi amb la presidència del parlament autonòmic. 

Negacionisme de la violència masclista

El govern valencià en funcions, presidit per Ximo Puig, ha aprovat, precisament, aquest divendres una declaració institucional contra la violència de gènere davant la proposta de PP i Vox, ja que, consideren que "és inadmissible el seu negacionisme de la violència masclista". Segons la declaració, "hi ha qüestions que no es poden defugir per la dignitat d'aquesta institució i de l'autogovern valencià" i el PP i Vox han travessat "línies vermelles en la consideració i la resposta al principal problema que té la societat valenciana: la violència masclista". El text destaca "la negociació d'un Govern valencià dirigit per una persona que ha estat condemnada per maltractament a una dona i continua negant l'existència de la violència masclista", fent referència a Carlos Flores, candidat de Vox a la Generalitat i un dels artífexs del pacte de govern amb el PP.

El govern de Puig denuncia que l'acord de govern entre el PP i Vox "silencia el fenomen discriminatori de la violència masclista", perquè en ell es parla de "violència intrafamiliar i d'igualtat entre totes les víctimes". A més, recorden que només en el primer trimestre de l'any, hi ha hagut "més de 7.000 denúncies per violència de gènere als jutjats valencians", una dada que suposa més de 80 denúncies en el dia, una cosa que considera "una anomalia insuportable". "Una violència que assassina, que maltracta i que subordina milers de dones cada dia", conclou.