El nou president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, ha despertat indignació pels seus postulats ultres i d'extrema dreta. Negacionista de la covid, del canvi climàtic, de la violència masclista i defensor de teories de la conspiració racistes. Tot plegat no ha estat un impediment pel PP de les Illes Balears per fer-lo president de la cambra i tancar un acord amb l'extrema dreta que amb els que poden tornar al Govern Balears. Un Executiu comandat des de fa vuit anys per la socialista Francina Armengol, qui ha afirmat: "El que està passant és molt greu. El PP ha entregat la presidència del parlament a algun que promet retallar l'autonomia i nega la violència masclista".  L'expresidenta lamenta que el PP "hagi assumit els marcs ideològics de Vox". 

📊 Resultats Eleccions Illes Balears 2023

⚠️ Masclista, homòfob i negacionista: així és Gabriel Le Senne, el nou president del Parlament Balear

En una entrevista a RAC1, Armengol també s'ha mostrat preocupada pel retrocés que viurà la promoció i l'ús de la llengua catalana sota un govern de PP i Vox. "En aquest moment havien tornat a la normalitat després de vuit anys, però en aquest acord entre PP i Vox és tornar a llevar el requisit del català a l'administració pública. Un nou retrocés. A més en un any se celebren els 40 anys del nostre Estatut d'Autonomia". 

Pregunta de sobre les a causes d'aquest auge de l'extrema dreta, Armengol primer ha recordat que es tracta d'un fenomen global i, posteriorment, ha apuntat: "Crec que hi ha hagut un blanqueig de l’extrema dreta per part de molts mitjans de comunicació i altres elements com les xarxes socials". 

Poder-se presentar amb discursos antidemocràtics 

Entre els postulats de Le Senne i la pancarta que darrerament ha desplegat Vox a Madrid on envia a la paperera el col·lectiu LGTBI+, el moviment feminista i l'independentista. Davant de la comparació de la inhabilitació de Quim Torra per tenir la pancarta de presos polítics a la Generalitat i la immunitat amb la qual es promou l'odi contra certs col·lectius, Armengol ha afirmat: "jo quan vaig veure la pancarta se'm van posar els pèls de punta. Que un partit inciti a l’odi d’aquesta manera no ho puc entendre". A més ha afegit: "El partit que hauria de ser el del seny a la dreta, el PP, estem veient com compra els postulats de Vox". 

Amb Vox, Prohens serà presidenta

Gràcies a l'extrema dreta, el PP torna al govern balear. La sessió d'investidura de la candidata dels populars a la presidència del Govern, Marga Prohens, se celebrarà, previsiblement, el 4 de juliol que ve i no el 27 de juny, com al principi s'havia considerat.