El torero Vicente Barrera serà el nou vicepresident i conseller de Cultura a Generalitat del País Valencià, com Vox ha designat. Barrera és l'aposta del partit d'extrema dreta per entrar a l'executiu valencià després que el Partit Popular vetés al seu número u a les llistes autonòmiques del passat 28-M: Carlos Flores, qui va ser condemnat per maltractar la seva exdona. 

Aquest matí, s'ha donat a conèixer que el pacte de coalició entre les dues formacions atorgarien als d'Abascal la vicepresidència i dues conselleries. Poques hores més tard, amb comptagotes, s'ha anunciat no només el futur càrrec del torero Barrera, sinó que Vox assumirà també les competències de la Conselleria d'Agricultura i de la Conselleria de Justícia, Interior i Governació. Tot plegat sota el lideratge del pròxim president popular, Carlos Mazón. 

El repartiment de càrrecs s'hauria acordat el passat dimecres, quan representants dels dos partits es van trobar per començar a desenvolupar el contingut del seu pacte. Tot i que les negociacions s'han centrat principalment en el programa de govern, sí que s'ha posat sobre la taula quina seria la proporció de cada partit al futur Executiu. Ambdues formacions recolzaran, en la primera votació que se celebri al ple d'investidura a les Corts, la candidatura presentada per Mazón, com a president de la Generalitat Valenciana, i Vox desistirà de presentar candidat alternatiu a fi de garantir la correcta celebració de la sessió. Els dos partits han fet públic l'acord que articularà el seu govern. 

 

El català, en el punt de mira

El País Valencià torna a estar en mans de la dreta, aquest cop amb el suport de l'extrema dreta de Vox. Tant PP com el partit ultra tenen molts objectius comuns i un dels principals és la seva lluita contra el valencià. Entre les primeres accions que vol prendre el nou Executiu valencià és desfer les polítiques de promoció lingüística. Consideren que és moment de "posar fi al procés a la valenciana", és a dir, a la promoció del català al País Valencià. 

En una entrevista a la COPE, el nou president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, ha disparat contra el valencià: "Una de les primeres coses que hem de fer amb urgència és acabar amb l'oficina de policia lingüística. Hem de posar fi a tot un exèrcit d'assessors lingüístics nomenats a dit per Compromís sota el govern de Puig que van dient pels centres quins són els plans lingüístics que han de fer". Aquesta "policia lingüística" de la qual Mazón es queixa com si fossin escamots violents, són, simplement les polítiques de l'administració anterior que advocaven per ampliar l'ensenyament en valencià en alguns territoris del País Valencià.