Crits d'ànim als atletes i crits de "llibertat presos polítics". Això és el què s'ha viscut en alguns punts del recorregut de La Marató de Barcelona. La casualitat ha fet que dues grans cites coincideixin avui a la ciutat comtal: la prova esportiva i la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana. A través del compte de twitter @maratogroga, creat fa una setmana, s'ha promogut que els ciutadans partidaris de la República rebessin els corredors amb pancartes a favor de la independència. I així ha estat. A la cantonada de Numància amb Berlín, una dotzena de veïns de les Corts han animat els atletes al crit de "Llibertat". "Volem aprofitar un esdeveniment amb tanta repercussió per fer soroll", han explicat.

 

Viuen al mateix barri però no es coneixen entre ells. "Amb la bufanda groga ens reconeixem" assegura una de les manifestats que no vol donar el seu nom per por: "estem paranoics i no sabem si qui ens pregunta és una periodista o algú de la secreta". 

"Like Pep Guardiola"

Dies abans de la cursa, els voluntaris de "la marató groga" van repartir llaços grocs entre els corredors. Ho van fer als stands on els atletes havien de recollir els dorsals i sorpresos, expliquen com els estrangers idenfitifcaven el llaç groc. Pot ser no sabien el què era però si que coneixien algú que el portava: Pep Guardiola. L'entrenador del Manchester City llueix aquest símbol en els partits de la lliga anglesa i per això ha estat sancionat amb una multa de 22.000 euros. 

Protestes al llarg de La Marató

El traçat de La Marató s'ha trobat amb protestes en altres punts de la ciutat: