Després del calbot del presentador de TV3 Òscar Andreu a Jaume Asens, ha arribat el torn del cantautor Lluís Llach. La resposta a la petició del president del grup Unidas-Podemos al Congrés perquè els presos independentistes renunciïn a la via unilateral és clara i contundent: "ni ho somiïs". 

En unes les declaracions davant de RNE, Asens va explicar que "el que estem esperant tots és que seguin a una taula a dialogar i renunciïn a la via unilateral, com a mínim de moment". Així mateix, va avisar que és una "oportunitat històrica i no es repeteix sempre". 

"No abaratirem el somni"

A través d'una publicació a Twitter, Llach s'ha dirigit de manera directa al president de Podemos fent referència a la peça publicada a El Nacional sobre la qüestió: "Jaume, ni ho somiïs. No abaratirem el somni. I no segueixo perquè em sap greu per tu".

 

TUIT LLUIS LLACH JAUME ASENS INDULTOS

Lluís Llach / Twitter

 

Òscar Andreu respon

Una reacció que se suma a la d'Òscar Andreu, qui ahir, també a través de les xarxes, va ventar-li una cleca a Asens. "Es peten l’estatut, apliquen el 155, es passen pel forro els resultats de diverses eleccions, fiquen a la presó a la presidenta del Parlament, a polítics i a activistes, intenten parar un referèndum a garrotades... però són els independentistes els qui han de renunciar a la unilateralitat", va escriure. 

 

TUIT OSCAR ANDREU JAUME ASENS UNILATERALIDAD

Òscar Andreu / Twitter

 

La ineficàcia de "les receptes de la dreta"

Durant l'entrevista d'ahir, Asens va fer referència a la ineficàcia de "les receptes de la dreta" per defensar la seva idea que el tren només passa una vegada. 

Per això, va lamentar i va posar al mateix nivell el que per la formació lila són dues cares de la mateixa moneda: "S'ha d'avançar malgrat el foc creuat d'una banda i altra. La que es pensa que Espanya és només Colón i el a por ellos i la d'aquells que només veuen que poden vèncer els independentistes amb cops, presó i sense diàleg".

En aquesta taula, Asens va confirmar que hi haurà com a mínim un representant de la seva formació. En l'anterior, van presentar-se Pablo Iglesias i Manuel Castells i ara espera que el ministre d'Universitats repeteixi, tot i que molts el veuen més fora que dins del govern, i Yolanda Díaz entri a substituir Iglesias.

 

A la imatge principal, el cantautor Lluís Llach / Europa Press