Les declaracions del president del grup Unidas-Podemos al Congrés, Jaume Asens demanant que els presos independentistes renunciïn, de moment, a la via unilateral ha provocat la indignació del presentador de TV3 Òscar Andreu, qui ha decidit ventar-li tot un calbot. 

Ho ha fet a través d'una publicació al seu perfil de Twitter. "Es peten l’estatut, apliquen el 155, es passen pel forro els resultats de diverses eleccions, fiquen a la presó a la presidenta del Parlament, a polítics i a activistes, intenten parar un referèndum a garrotades... però són els independentistes els qui han de renunciar a la unilateralitat", ha escrit.

 

TUIT OSCAR ANDREU JAUME ASENS UNILATERALIDAD

Òscar Andreu / Twitter

 

"Una oportunitat històrica"

Així, ha donat resposta a les declaracions d'avui d'Asens a RNE on defensava que "el que estem esperant tots és que seguin a una taula a dialogar i renunciïn a la via unilateral, com a mínim de moment".

Asens argumenta, però que "el gest que han de fer ja l'estan fent" i avisa que és una "oportunitat històrica i no es repeteix sempre". En aquesta idea que el tren només passa una vegada, adverteix de l'alternativa a no anar per aquesta via: "Fins ara ja hem vist el resultat de les receptes de la dreta".

Per això, lamenta i posa al mateix nivell el que per la formació lila són dues cares de la mateixa moneda: "S'ha d'avançar malgrat el foc creuat d'una banda i altra. La que es pensa que Espanya és només Colón i el a por ellos i la d'aquells que només veuen que poden vèncer els independentistes amb cops, presó i sense diàleg".

En aquesta taula, Asens confirma que hi haurà com a mínim un representant de la seva formació. En l'anterior, van presentar-se Pablo Iglesias i Manuel Castells i ara espera que el ministre d'Universitats repeteixi, tot i que molts el veuen més fora que dins del govern, i Yolanda Díaz entri a substituir Iglesias.

Indults "abans de l'estiu"

Pel que fa als terminis, Asens marca "abans de l'estiu", és a dir aquest mes de juny, per tramitar els indults i està convençut que la votació al Congrés posarà de relleu com "la majoria no està en contra d'ells i desmuntarà les mentides que utilitza el PP per intoxicar l'opinió pública espanyola". Com a jurista, també demana que cada expedient d'un pres o presa independentista es tramiti "de forma individual, cosa que no ha fet el Tribunal Suprem" a qui senyala per haver-ho fet de "forma genèrica en contra del que la llei exigeix".

 

Imatge principal, Òscar Andreu / TV3