El cantautor Lluís Llach ha mostrat aquest diumenge el seu suport a la candidatura de la CUP a les eleccions del 14-F. En un acte electoral des de Girona, Llach ha defensat els candidats de la llista del territori, Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, i ha assegurat la seva capacitat per aconseguir la llibertat del poble català. "Sense alliberament nacional no hi ha cap altre alliberament, ni social ni econòmic", ha reivindicat.

El cantautor ha criticat aquells que titllen el nacionalisme català de ser sentimentalista. "L'alliberament nacional és una ideologia de primera", ha defensat, convençut que no es pot fer "tasca social si no hi ha els mitjans" d'un estat propi. Defensor convençut de les polítiques d'esquerres, Llach augura que només estem en l'inici d'"una pandèmia econòmica que farà estralls" i cal protegir la classe treballadora, com defensa el programa de la CUP. 

El suport de Llach a Dolors Sabater

En un principi, Llach va assegurar que només donaria suport a la candidatura de la CUP en les comarques gironines, però aquest diumenge també ha mostrat el seu suport a la cap de llista per Barcelona, Dolors Sabater, amb el convenciment que no retrocediran en la defensa de la ideologia de l'esquerra independentista un cop siguin al Parlament. "Obre uns horitzons que seran sense ella impossibles, és una activista social de primer nivell", ha assegurat tot recordant el paper de l'exalcaldessa de Badalona durant la declaració independència el 2017. "Dolors Sabater és la persona que més clarament va dir que sí".

La candidata de la CUP per Barcelona ha pres la paraula després de la intervenció del cantautor. Sabater ha utilitzat l'ocasió per carregar contra JxCat i ERC per "contribuir a la repressió" per les causes judicials contra manifestants en què la Generalitat s'ha personat. En un acte de la formació anticapitalista a Girona celebrat aquest dissabte al migdia, Sabater ha acusat el govern català de "perseguir la dissidència" i utilitzar la llei mordaça contra activistes pel dret a l'habitatge i altres moviments socials.

El número u de la candidatura per Girona, Dani Cornellà, ha demanat "aprendre dels errors i no deixar-ho tot en mans de la classe política", i ha explicat que si s'aixeca la DUI, "caldrà que el parlament hagi fet la feina" i "la gent estigui preparada per sostenir la mobilització". La número dos de la llista, Montserrat Vinyets, ha carregat contra la proposta de JxCat –ja retirada– d'activar la DUI si l'independentisme supera el 50% dels vots: "No fer absolutament res durant tres anys per avançar cap a la independència i dir que l'endemà de les eleccions faràs una DUI és una falta de respecte absoluta a la intel·ligència col·lectiva d'aquest país".