El cantautor i exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, també ha volgut dir la seva arran de la polèmica generada al voltant de la reforma de reglament que van proposar els lletrats i que blindaria la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant la possibilitat que li obrissin judici oral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

"Aviam, obro el paraigües. Si amb la que està caient, avui 27 d'octubre, els independentistes del Parlament de Catalunya no creuen necessari protegir la MHPresidència del Parlament de Catalunya ni tan sols de la presumpció d'innocència en nom de no sé gaire què, feu-vos-ho mirar", ha tuitejat aquest dimecres, després que l'exvicepresident primer de la Cambra catalana Josep Costa hagi estat detingut pels Mossos d'Esquadra.

"I, com que ja conec les reaccions, confirmo que no els he votat mai, ni penso fer-ho, si no m'hi obligueu a força de tanta bajanada política. Apa, em poso a recer", ha afegit.

TUIT llach

"Jo no sabria dir-ho millor. Però que no sabem en quin estat malvivim? Gràcies Lluís Llach i endavant MHP Laura Borràs", ha coincidit el president Quim Torra.

ERC i CUP, en contra

Llach s'ha referit d'aquesta manera al rebuig que tant ERC com la CUP van mostrar ahir a eliminar l'article 25.4 del reglament, que retira l'acta a tot aquell diputat al qual se li obre un judici oral per corrupció. L'article va ser proposat el 2017 pels mateixos anticapitalistes i avalat per JxSí amb l'objectiu d'intensificar la lluita contra la corrupció des del Parlament.

Ni cal dir que també els grups de l'oposició: el PSC, Vox, els comuns, Ciutadans i el PP, també s'hi van mostrar en contra. De fet, el líder dels populars catalans, Alejandro Fernández, va demanar la dimissió de Borràs.

Precisament aquest tema ha seguit portant cua avui, amb una enganxada entra la mateixa Borràs i la secretària general d'ERC, Marta Rovira. En aquest sentit, Rovira va expressar ahir a la tarda al seu perfil de Twitter que els republicans volen institucions "transparents" per evitar els corruptes, i també que hi hagi processos interns "que garanteixin sempre l'interès general per sobre el particular".

A això, Borràs ha contestat aquest matí que "no pot estar-hi més d'acord" en la lluita contra la corrupció. I és que l'entorn de la presidenta ha reiterat en diverses ocasions que no considera que la seva causa sobre els presumptes fraccionaments de contractes mentre era directora de la Institució, sigui corrupció, sinó una persecució més contra la causa general de l'independentisme. És per això que en la seva publicació Borràs respon demanant "solidaritat antirepressiva, també", i unitat per aconseguir la independència. 

 

Imatge principal: el cantautor i exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN