Ciutadans ha d'escollir al congrés que celebrarà el març que ve el successor d'Albert Rivera. Inés Arrimadas és, per ara, l'única candidata a la presidència del partit taronja, però sembla que el seu lideratge trontolla. Hi ha qui ja pensa a plantar-li cara. És el cas del vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, que aquest dimecres ha avisat Arrimadas que presentarà un candidatura rival si l'ara portaveu taronja al Congrés aposta per mantenir l'actual model "absolutament centralista" del partit.

Igea, crític amb la direcció de Ciutadans des de l'etapa d'Albert Rivera, ha deixat la secretaria regional de programes del partit en protesta per com la gestora està pilotant la formació fins al congrés previst per al mes de març. "Si el model de partit és aquest, nosaltres sí que ens veurem amb l'obligació de presentar-nos amb un model de partit alternatiu", ha dit en declaracions a la Cadena Ser.

"Intolerància amb la crítica"

La manera com la gestora està portant el partit, que ha canviat alguns dels portaveus autonòmics, no agrada a Igea. "Espero que Inés Arrimadas ens digui quin és el seu model de partit i si aquestes mesures que s'han pres estan dins del seu model de partit", ha afegit Igea.

Al seu parer, fets com els dels portaveus "afegeixen més intolerància a la crítica" interna. És per això que el líder de Ciutadans a Castella i Lleó ha preguntat a Arrimadas si vol un partit "participatiu en què els militants decideixen els components de les executives territorials" o bé es prenen les decisions "de dalt a baix i la veu dels territoris no importa per a res".