La reunió del consell general de Ciutadans ha acabat amb un dur enfrontament entre 'riveristes' alineats amb Inés Arrimadas i les cares visibles del sector crític -Luis Garicano, Francisco Igea i Ignacio Prendes- com no es veia des del més de juny després de la dimissió de Toni Roldán, segons informa Voz Populi.

La reunió ha estat tan "vergonyosa", en paraules del conseller canari Javier Amador, que ha anunciat la baixa del partit pocs minuts després que ha finalitzat, en comprovar que l'"única estratègia" dels 'riveristes' que han tornat a copar la gestora és "esclafar a la discrepància".

La cimera ha aprovat la data del congrés i els membres de la gestora que dirigiran el partit fins al març, pràcticament tot ells alineats amb Arrimadas. Segons Voz Populi, el vot de la data del congrés -el 15 de març- ha passat sense problemes, però la composició de la gestora ha originat un ball de bastons.

L'interès de la direcció per votar de pressa la gestora, sense debatre els candidats ni permetre el vot secret, ha provocat forta discussió. Igea ha demanat la paraula i ha advertit que "no sols cal ser liberal de portes enfora, sinó aplicar-ho de portes a dins". La seva intervenció no ha agradat a Carlos Cuadrado, el responsable de finances, que li ha etzibat des del seu lloc que té molt mal perdre. "Que malament que ho fas!", li engaltat mentre Begoña Villacís intentava mediar i demanava a Cuadrado que "callés".

Diverses conselleres 'arrimadistes' han carregat després contra els membres del sector crític. Una d'elles ha assegurat que a Ciutadans li aniria molt millor "fugir dels Cantós, els Igeas i els Prendes", referint-se a Toni Cantó, Ignacio Prendes i l'esmentat Igea.