Ja fa tretze dies que la vaga de transportistes afecta l'estat espanyol. Des de l'inici de la protesta, s'ha parlat sovint els possibles vincles entre els organitzadors de l'aturada i l'extrema dreta. Un vincle que cada cop sembla més clar, sobretot després que el líder dels transportistes en vaga hagi estat enxampat en un acte de Vox. La qüestió és que diversos usuaris de Twitter han recuperat una piulada de la formació d'ultradreta del passat novembre on l'actual president de la Plataforma en Defensa del Transport, Manuel Hernández, surt fotografiat amb dirigents regionals del partit durant un esdeveniment religiós. El missatge és del compte de Vox a Hellín, municipi de la província d'Albacete (Castella la Manxa). En ella es veu Hernández juntament amb altres membres de "l'equip de treball" del partit ultra a la localitat manxega durant l'acte del "VII Aniversario de la Presentación y Bendición de María Santísima de la Alegría", celebrat el passat el 13 de novembre.

El presidente de la Plataforma Nacional en Defensa del Transporte, Manuel Hernández, en un acto de Vox   Vox Hellín (Twitter)

El líder dels transportistes en vaga, Manuel Hernández (el segon per l'esquerra), en un acte de Vox / @Vox_Hellin_Of

Diversos mitjans recullen com el líder dels transportistes en vaga ha mostrat sovint la seva oposició a l'actual govern espanyol de coalició. Una postura molt similar a la que va mostrar Vox el passat dissabte 19 de març, quan només va ser capaç d'arreplegar unes mil persones a la plaça Cibeles de Madrid. Es tractava de tot un seguit de manifestacions contra la pujada dels preus i per demanar la dimissió de l'executiu encapçalat per Pedro Sánchez.

TUIT Vox Hellín

La piulada de Vox on s'adjunta la fotografia de "l'equip de treball" amb Manuel Hernández / @Vox_Hellin_Of

Respecte de la vaga de transportistes, Hernández ha parlat aquest dissabte i ha assegurat que desconvocarà l'aturada quan hi hagi un decret que prohibeixi contractar per sota dels costos. El president de la Plataforma Nacional en Defensa del Transport es va reunir aquest divendres amb el govern espanyol, però no va arribar a cap acord per finalitzar la vaga. Així, s'ha mostrat convençut del fet que les autoritats els "tornaran a trucar aviat". "Si es comprometen a posar en marxa aquesta llei que demanem perquè no es pugui contractar a baix cost, no podem esperar dos o tres mesos. Necessitem una mesura abans de començar a treballar que garanteixi que això serà així ja. I si es tarda tres mesos a fer la llei, que hi hagi un decret que de manera provisional cobreixi la necessitat i no ens puguin seguir explotant", ha reclamat.

Per la seva banda, l'aturada deixa ja més de mig miler d'investigats o denunciats i 69 detinguts per l'acció dels piquets fins aquest divendres. Així consta en les últimes dades publicades pel Ministeri de l'Interior, que eleven la xifra d'investigats o denunciats fins a 566. Les forces de seguretat han escortat 8.318 combois de camions amb mercaderies que no donen suport a la vaga (més de mil combois durant l'últim dia). El departament manté el dispositiu en marxa perquè la protesta continua, malgrat l'acord amb l'executiu per rebaixar 20 cèntims per litre el combustible fins al 30 de juny, així com mesures valorades en mil milions d'euros.