La Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera ha decidit continuar amb la vaga que afecta la cadena de subministrament a tot l’Estat espanyol des de fa ja dotze dies. Així ho ha anunciat el president de la plataforma, Manuel Hernández, després d’haver-se reunit amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La ministra s’ha reunit amb els petits transportistes aquest divendres a les cinc de la tarda. Ho ha fet després que es concentressin a les portes del Ministeri. La concentració ha servit perquè Raquel Sánchez els atengués en persona. Aquesta mateixa plataforma s’havia proposat de no desconvocar aquesta aturada indefinida, que està pressionant el govern espanyol i posant en risc la cadena de subministrament a nivell espanyol si la ministra no es reunia amb ells. No obstant això, la reunió ha finalitzat sense èxit i els vaguistes mantindran l’aturada. 

El cas és que aquests darrers moviments han arribat després que les grans patronals del sector, agrupades en el Comitè Nacional del Transport de Mercaderies per Carretera (CNTC), arribessin a un acord amb el govern espanyol durant la darrera matinada. L’objectiu és que l’executiu de Pedro Sánchez abaixi el preu dels combustibles, que estan disparats des que Rússia va ocupar Ucraïna. Els vaguistes han assegurat en declaracions als mitjans que el to de la ministra durant la trobada ha estat “molt amable”, però que cal que una reunió d’aquest tipus sigui “productiva”. Minuts abans d’entrar a la reunió, Sánchez ha assegurat que la seva intenció seria “explicar” als representants de la plataforma de transportistes el contingut d’un acord “històric”. “Espero que siguin capaços de valorar-lo”, havia manifestat. 

Els transportistes, però, han assegurat després de sortir de la reunió que “malauradament, encara seguim en vaga”. Hernández ha declarat que només desconvocarien la vaga si el govern espanyol garantia que s’adoptessin mesures perquè els professionals puguin cobrir el que els costa treballar. Segons el president de la plataforma. La ministra ha dit que ho faran a través “d’un esborrany de llei” en els mesos vinents i que fins llavors no poden aprovar mesures transitòries per garantir el cobrament per sobre de les despeses, cosa que ha dut els transportistes a mantenir l’aturada. 

Així mateix, ha denunciat en declaracions a TVE que hi ha hagut "moments de crispació articulada per generar un ambient tens", amb "episodis de violència, d'amenaces, de coacció i d'insults." Segons el seu parer, ja no hi ha motius per mantenir les aturades, per la qual cosa és precís reprendre la normalitat i garantir a la societat i al teixit productiu que l'activitat es recuperarà. La ministra ha defensat que el govern espanyol s'ha assegut a negociar amb el CNTC perquè és l'òrgan "legítim" de representació del sector. "A partir d'allà sempre vaig dir que era sensible a les reivindicacions de tots els transportistes".