L'exvicepresident del Parlament Josep Costa (JxCAT) s’ha limitat a fer un únic tuit sobre els resultats electorals d’aquest dimarts, 4 de maig a Madrid, on el PP d’Isabel Díaz Ayuso ha arrasat aconseguint més escons que els tres partits d’esquerres junts i assegurant-se la investidura gràcies al suport de Vox.  

Costa, que ahir mateix va presentar recurs de súplica davant del TSJC perquè revoqui la decisió d'admetre que Vox es personi en la causa que se segueix contra ell i la resta de membres de la Mesa del Parlament que presidia Roger Torrent per haver acceptat dues resolucions sobre autogovern i monarquia, ha fet un únic tuit, però contundent, on no només ha deixat en evidència el fracàs de les esquerres a Madrid, sinó que l’ha vinculat amb els que defensen des de Catalunya la necessitat de mantenir oberta la taula de diàleg, en referència implícita a Esquerra Republicana de Catalunya.

“KO del govern més progressista de la història”

“El meu únic tuit sobre Madrid: KO del govern més progressista de la història. Fi de la legislatura del fum”, ha escrit Costa, per afegir tot seguit: “És hora de fer reset a Catalunya i oblidar taules de diàleg i promeses que mai no es compliran”. “O assumim que només hi ha un camí (reprendre l'1-O) o ens arrasaran”, ha finalitzat el tuit.

tuit josep costa eleccions 4m

Amb aquest tuit, l’exvicepresident apunta algunes de les línies mestres que pot seguir la política espanyola en els propers mesos, ja que considera arribada la fi de la “legislatura de fum”, però principalment apunta que a Catalunya és hora d’enfocar el futur a partir d’un únic camí i d’oblidar “promeses que mai no es compliran”.

La reflexió de Costa se suma a la del secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, que ha preferit parlar de la desfeta de Ciutadans en una piulada on ha mostrat la seva alegria després de veure la patacada dels d’Inés Arrimadas a Madrid. Des de la presó de Lledoners, Sànchez ha qualificat els resultats de la formació que lidera Inés Arrimadas de "justícia poètica".

"Que Madrid sigui la tomba de Ciudadanos i Edmundo Bal és justícia poètica", ha assegurat en un missatge a les xarxes. Sànchez ha indicat que Cs va néixer "per crispar la política a Catalunya i portar l’espanyolisme a les nostres institucions". De la mateixa manera, s'ha referit al seu candidat, Edmundo Bal, de qui ha recordat que com a advocat de l'Estat volia que el Tribunal Suprem condemnés els presos polítics a més de 15 anys de presó.

 

Imatge principal: Josep Costa al Parlament en una imatge d'arxiu / Sergi alcàzar