L'endemà que ElNacional.cat publiqués els àudios que el funcionari de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha aportat en la seva declaració com a investigat en el procés obert pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha comentat amb ironia el seu contingut a Twitter. En aquests àudios se sent com Borràs, quan ja no era directora de l'ILC, s'ofereix a pagar una factura al seu amic Isaías Herrero, també investigat, relacionada amb l'encàrrec d'una web de la Institució. "Realment faria riure això que soc una malversadora si no és que com a malversadora no tinc preu! Si de cas se’n diu responsabilitat. I encara més en ple 155! En fi… Que dec molestar molt. Realment faria riure…", ha escrit Laura Borràs en un tuit, fent referència a l'àudio aportat al tribunal per Roger Espar, funcionari de l'ILC . La Fiscalia acusa Borràs, Herrero i el mateix Espar de malversació de fons i de prevaricació, quelcom que la presidenta del Parlament nega de ple amb aquesta piulada, que acompanya amb emoticones de rialles. 

L'àudio a què fa referència Borràs és del 26 juny, dies després que decaigues la vidència de l'article 155. En aquell moment Laura Borràs ja ocupava el càrrec de consellera de Cultura en el govern Torra, sorgit de les eleccions del 21-D. Aquest no l'únic missatge de la presidenta del Parlament a Twitter, en resposta a missatge de suport publicats a la xarxa. En un altre tuit  fent referència a l'àudio on demana a Isaías Herrero que l'avisi si els Mossos d'Esquadra tornen a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes. En aquest cas, la pròxima presidenta de Junts  reflexiona: "la responsabilitat es penalitza, en aquest temps de clavegueres al descobert..".

El contingut dels àudios

“Escolta, soc la Laura, que m’escriu l’Isaías, em diu que no se li va pagar la factura de desembre. Bueno, hi ha un tema de servidors que em diu que ells ho podran pagar en aquest mes; jo tinc por que no hi hagi el portal en aquest blog. Jo li he dit que si convé ja li pagaré jo, però que necessito saber que no (…) sense donar-nos informació. Agilitza si us plau, amb el CETTI, que passin el pressupost per fer l’adaptació del portal (...) Després hi havia el tema pendent de la contractació d’aquest any, no sé si ho has pogut fer o no". Això és el que es pot sentir a dir a Borràs en aquesta nota que Espar va presentar davant el TSJC la setmana passada en la seva declaració. 

Aquesta no és l'única nota de veu aportada pel funcionari, que encara treballa a la institució. En total, en va entregar tres davant el magistrat Jordi Seguí. Un, del 19 de desembre del 2017, quan Borràs encara estava al capdavant de la Institució i li requereix que li enviï al seu correu tots els contractes que han pagat amb el nom d’Isaías Herrero. El segon data del 7 de febrer de 2018, quan Borràs ja era diputada, però encara no ocupava el càrrec de consellera, en què li exposa que li han dit que un agent dels Mossos, “un tal Josep Maria”, ha anat a la Institució a preguntar pels contractes d’Herrero, i ella li demana que un altre cop, l’avisi per saber què passa.