La presidenta de Junts per Catalunya i presidenta suspesa del parlament, Laura Borràs, ha carregat contra la reforma del delicte de sedició al codi penal. "És un reforma que ve en el marc d’uns pactes i uns acords que ens demostra un cop més que l'Estat espanyol busca blanquejant-se internacionalment", ha denunciat Borràs en una entrevista a TV3. La presidenta de junts ha afirmat que el canvi deixa un escenari repressió o encara pitjor. "Volen extradir el president Puigdemont", ha sentenciat i ha afegit que els mateixos representants del govern i del PSOE així hi han assenyalat públicament. 

"Nosaltres no hem vingut a reformar Espanya ni el seu codi penal, perquè Espanya és irreformable no és el nostre objectiu", ha resumit Borràs, qui ha lamentat no compartir una estratègia antirepressiva a Madrid amb els seus antics socis de Govern, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). "L'estratègia antirepressiva hauria de ser pròpia i comuna en els diversos espais de l'independentisme", ha assegurat. 

Preguntada pel trencament de l'acord de govern amb ERC, Borràs s'ha mostrat satisfeta i ha destacat que els afiliats de la formació que presideix "agreixen l'exercici de radicalitat democràtica". 

En defensa del seu equip legal 

El passat feixista d'uns dels perits que treballa per la defensa de Borràs, Luis Enrique Hellín, es va donar a conèixer a principis d'aquest mes. La presidenta de Junts ha afirmat que no coneixia la identitat del perit i ha remarcat la confiança que té en el seu equip legal. "La qüestió del pèrit Hellín és incòmoda. Però tinc confiança total en els meus advocats, dos lluitadors antifeixistes", ha exposat. Borràs ha aprofitat per assenyalar que Hellín ha treballat en altres casos molt mediàtics on la seva identitat no es va fer pública ni va suposar un problema per ningú. "És evident que es qüestiona el perit per no abordar aquest peritatge", ha subratllat. 

El cas Dalmases

Sobre la polèmica per les accions del Francesc de Dalmases, Borràs s'ha negat a pronunciar-se. "És un fet que s'ha produït i jo no contribuiré a donar-hi més volada. És un fet que el partit, el grup parlamentari i el Parlament han donat per tancat", ha sentenciat. La presidenta de Junts es nega en rotund en pronunciar-se sobre un tema que considera que ha generat "molt enrenou i soroll".  Simplement, ha remarcat: "Treballo, he treballat i continuaré treballant amb Francesc de Dalmases".

Tampoc ha volgut donar massa corda de temes al voltant de la polèmica, com el perfil fas de Joana Masdeu. "Trobo inaudit que la gent consideri que jo puc tenir un poder a les xarxes en forma de perfils anònims o coneguts", ha afirmat. Preguntada sobre la informació que apuntava que darrere del compte podria estar Rai López Calvet, a qui s'ha identificat com proper a Borràs, la presidenta de Junts ha estat taxativa i ha negat que sigui un dels seus col·laboradors.