El consell polític de la CUP decidirà diumenge 3 de gener si dóna suport o no a la investidura d'Artur Mas. Els cupaires triaran entre dues fórmules: investir Mas donant-li dos vots i vuit abstencions (com proposava l'exdiputat David Fernàndez en un article a l'Ara) o no fer-ho via cinc vots a favor i cinc en contra o bé deu abstencions. Aquestes fórmules són les que el secretariat nacional del partit ha confegit per traslladar al consell polític els resultats de l'assemblea empatada de Sabadell.

La decisió d'ajornar el consell polític s'ha pres després de parlar amb les assemblees territorials de la formació. Estava previst fer-lo el dia 2, però fins avui no s'ha pogut enviar a les territorials la documentació necessària perquè puguin prendre una decisió. D'aquesta manera, les territorials guanyen temps i podran reunir-se el dissabte 2 sense haver de fer-ho el 31 o el dia de Cap d'Any, dates més complicades per a la militància.

La decisió, doncs, es prendrà el dia abans del ple del Parlament, convocat els dies 4 i 5 de gener, segons la reserva feta per la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra.

Quin calendari?

Fins al 31 de desembre, el consell polític de la CUP recollirà totes les propostes i reflexions que les assemblees locals i territorials i les organitzacions polítiques i municipalistes els facin arribar.

 

El dia 1 de gener es compartiran aquestes propostes per posar-les a debat i votació el dia següent en les assemblees territorials plenàries. El 3 de gener, el consell polític i el grup d'acció parlamentària (GAP), que aplega les onze organitzacions enquadrades dins la CUP, decidiran la postura de la formació.

Qui votarà?

Podran participar a les plenàries territorials, amb dret a veu i vot, els militants nacionals i locals de les assemblees locals i els militants de les candidatures municipalistes adherides a la CUP-Crida Constituent no representades al GAP.

 

En queden exclosos els simpatitzants i els militants i simpatitzants de les altres organitzacions de la CUP que ja estan representades al GAP.

Com decidiran?

La CUP assegura que "s'esforçarà a buscar una sortida consensuada". Si no fos possible, s'aprovarà una proposta que tingui una majoria absoluta dels vots del consell polític i el GAP. Si més d'una proposta obté majoria absoluta, es faran fins a un màxim de tres rondes de votació.

 

Entre cada votació, s'obrirà un torn de debat. En cas de bloqueig, el secretariat nacional cercarà un mètode per desbloquejar la situació que haurà de ser validada pel consell polític i el GAP.