Gairebé un mes després de la seva detenció, un dels protagonistes de la trama més gran de corrupció en anys, Koldo García ha parlat per defensar la seva innocència i la figura de José Luis Ábalos. En una entrevista aquest dilluns a OK Diario, Koldo García ha parlat de José Luis Ábalos i ha criticat el tracte que ha rebut per part del PSOE, que el va obligar a deixar la seva acta de diputat al Congrés. Preguntat sobre si s'està sent injust amb Ábalos, ha assenyalat que "injust seria suau. Jo crec que s'està sent fins i tot cruel amb ell. Crec que és un home que ho ha donat tot, no per ell mateix, sinó per Espanya, i que ha estat un fidel servidor públic". Segons Koldo García "és un dels millors polítics que té Espanya" i ha opinat que les persones que l'haurien d'haver ajudat "no han estat a l'altura". 

🔍 Cas Koldo: qui és qui a la trama i quins contractes s'investiguen?

L'exassessor d'Ábalos també ha parlat sobre les acusacions respecte a l'increment del seu patrimoni a conseqüència de les presumptes comissions il·legals i ho ha negat taxativament. La Guàrdia Civil ha constatat que el patrimoni de Koldo García i la seva família va presentar un augment d'1,5 milions d'euros des de l'esclat de la covid a Espanya —moment en el qual van engegar la presumpta trama en la compra de material sanitari—. Amb relació a aquestes acusacions, Koldo ha assegurat que no és cert "això ho justificaré, ho mirarem i tot té una justificació. Tenen els seus préstecs hipotecaris i es veurà clarament que no és així". 

"Cap manta de la qual estirar" 

D'ençà que Koldo García i 20 persones més van ser detingudes en el marc de l'operació Delorme han aparegut milers d'informacions, en especial dels considerats per part dels agents com a "capitosts" de la trama. Entre aquestes informacions, havien arribat unes presumptes amenaces de Koldo García d'"aixecar la catifa" que esquitxés altres polítics. L'exassessor d'Ábalos ha desmentit aquestes informacions i ha afirmat que "no hi ha cap manta de la que estirar ni res semblant". Segons ha assegurat, ningú no ha fet res irregular "jo estic creient en mi mateix". Amb relació al PSOE, ha assenyalat que "ho deuen haver de saber ells" i ha reiterat que l'actuació amb Ábalos "ha estat un error. No s'ho mereix". Amb tot, ha confessat que durant aquests dies ha rebut trucades de suport que l'han sorprès gratament, tot i que ha reconegut que molta gent li ha girat l'esquena per la pressió mediàtica i per por a perdre la feina. 

Koldo García ha afirmat en diverses ocasions que per les mascaretes no anirà a la presó. En aquesta entrevista s'ha definit com un treballador "normal i corrent" i ha insistit en aquest discurs "perquè no he fet absolutament res", i que haurà de ser la justícia qui decideixi les actuacions que s'han de fer "em poso en mans de la justícia perquè ells prenguin la decisió que hagin de prendre. Si jo m'he equivocat, hauré d'assumir els meus errors". Sobre els contactes amb diverses comunitats autònomes durant la pandèmia per tal de facilitar contractes amb Soluciones de Gestión —l'empresa beneficiada per la trama— Koldo ha reconegut que va fer moltes trucades per intentar facilitar material sanitari necessari per a Espanya "vaig trucar a milers de llocs", segons ha defensat, en aquella època, la "situació era caòtica. A mi em trucaven milers de persones, i jo trucava quan ho aconseguia a altres persones dient aquí un m'ha portat això i sembla que està bé. Això és el que vaig fer". Conclou l'entrevista amb l'esperança que tot s'acabi aclarint, ja que ho qualifica tot plegat de "gran malentès". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!