En l'escorcoll de la casa de Koldo García, exassessor de l'exministre José Luis Ábalos, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil va trobar 24.000 euros en efectiu i una llibreta amb "anotacions referents a diners en metàl·lic". Així es recull en un informe de la policia del 22 de febrer, remès a l'Audiència Nacional, en què es detallen les troballes en els domicilis dels investigats a l'Operació Delorme, que investiga el cobrament de comissions il·legals per l'adjudicació de contractes públics per a la compra de mascaretes. García apuntava en una llibreta —trobada en la seva casa a Polop de la Marina (Alacant)— diversos "ingressos" que especificava amb una data. Així, es pot llegir "23-01 Metàl·lic 10.000" o "28-01 Lloguer 700". A casa del seu germà Joseba, a Benidorm, també van trobar 5.850 euros en efectiu.

Al dipòsit judicial de Múrcia, que dirigia l'empresari Rogelio Pujalte, els agents van trobar 125.310 euros en metàl·lic, un paper amb l'anotació "Koldo 17.800" sota el títol "Préstecs", una arma elèctrica 'taser' i una defensa extensible, totes dues prohibides per llei. Segons els investigadors, Pujalte mantenia "una relació personal i directa" amb Koldo García, i va rebre "una quantitat aproximada de 100.000 euros" dels contractes públics de compra de mascaretes, segons es desprèn del justificant d'una transferència. 

A un dels principals empresaris investigats, el president del Zamora CF, Víctor de Aldama, els agents li van confiscar 19.220 euros en efectiu a casa seva, a Madrid, i 4.300 euros a les seus de dues empreses seves, així com dos Ferrari i una arma. A casa del subtinent de la Guàrdia Civil José Luis Rodríguez, a qui el jutge ubica com una "peça clau en la gestió dels contractes investigats", la Guàrdia Civil va trobar 27.700 euros en efectiu. Un altre empresari, Israel Pilar Ortiz, un suposat intermediari que també podria haver cobrat comissions, tenia a casa seva en el moment del registre 11.150 euros en efectiu. Finalment, al suposat 'cervell' de la trama, Juan Carlos Cueto, se li van requisar a la seu del Grupo Cueto una gran quantitat de llapis de memòria, dues agendes i discos durs que van ser clonats. A més, els agents en presència de la lletrada de l'Administració de l'Estat (LAJ) van requisar fins a 13 carpetes amb la inscripció 'Covid-19', arxivadors amb documentació de 'Soluciones de Gestión' i informació variada relativa a la trama.

Grup de WhatsApp "4 mosqueters"

La Guàrdia Civil sosté que De Aldama i tres investigats més, Ignacio Díaz Tapia, Javier Serrano i César Moreno, es feien anomenar els "4 mosqueters" en un xat de WhatsApp, i que haurien abonat 10.000 euros en efectiu a Koldo García. Els investigadors esmenten una conversa de l'1 d'abril de 2022 entre dos d'aquests empresaris en què s'envia una pantalla titulada "despeses fixes" i amb la referència "K 10.000", que la Guàrdia Civil considera "reveladora" atès que al registre a Koldo García es va trobar una anotació de “metàl·lic 10.000”. És per això que apunten que García hauria rebut "diners en efectiu de De Aldama i els seus socis".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!