L'actual delegat de la Generalitat de Catalunya a Madrid i exeurodiputat, Gorka Knörr, ha enviat una carta oberta al president del Consell Europeu, Charles Michel, recordant-li que si la seva preocupació per la violència i les detencions arbitràries a Bielorússia fos certa, també hauria dedicat el mateix discurs quan es va donar la mateixa situació a Catalunya en contra dels independentistes.

Concretament, Knörr ha recordat que Espanya "fa temps que no aplica l'Estat de dret" i que quan la justícia de Bèlgica l'hi recorda, com per exemple negant l'extradició de Lluís Puig, l'estat espanyol segueix reclamant amb una única raó, "la confiança mútua".

Amb aquest exemple, el delegat de la Generalitat exigeix a Michel que defensi els valors fundacionals de la UE també a Catalunya, ja que els 27 "miren cap a un altre costat quan es tracta d'atacs a la minoria catalana" i només ho fan "tímidament" quan es violen de manera grollera aquests valors fundacionals a Hongria o Polònia.

Demana el cap de Borrell

A més, Knörr, reclama a Michel la destitució inmediata de Josep Borrell com a Alt Representant de la diplomàcia europea, assegurant que "ha protagonitzat escàndols diversos amb institucions internacionals i manté unes opinions, que vinculen a la UE, obertament contràries als valors fundacionals de la UE" i recorda algunes de les més polèmiques com quan va assegurar que s'havia de desinfectar Catalunya d'independentistes.

Per tot això, el delegat de la Generalitat considera que Borrell "no té cap legitimitat moral" per demanar diàleg i condemnar la violència a Bielorússia quan ha estat un dels grans negacionistes del diàleg amb l'independentisme a Catalunya i, a més, que mai ha condemnat la violència policial de l'1-O.

Per acabar, Knörr assegura que també comparteix "la preocupació per la situació a Bielorússia", però lamenta que aquest mateix discurs no es produís amb Catalunya durant l'octubre del 2017 i respecte a la repressió contra els catalans durant aquests últims anys.