El tsunami que ha generat la sentència no només ha sacsejat el carrer. També ha desestabilitzat la relació, ja de per si difícil, entre els socis de Govern. De fets que han despertat malestar entre JxCat i ERC n'hi ha molts. Des de l'anunci inesperat i unilateral del president de la Generalitat comprometent-se a validar la independència aquesta legislatura, a la reunió que el president del Parlament va convocar aquest dissabte amb Ada Colau, patronals i sindicats per "desescalar" el conflicte, sense convidar Torra. Aquest dimarts, JxCat s'ha reunit amb Torrent per demanar-li explicacions sobre aquesta trobada. 

La cita s'ha allargat una hora i mitja i a la sortida cap de les dues parts ha volgut fer cap comentari, ni públic ni privat. El contacte s'ha produït precisament el mateix dia que els partits independentistes han tornat a assajar una reconstrucció de la fràgil unitat que els relliga amb una proposta de resolució de resposta a la sentència.

Dissabte, hores després de la jornada d'aldarulls més conflictiva -amb vuit hores d'enfrontaments entre un grup de manifestants i la policia-, Torrent va optar per convocar una cimera per "abordar la situació, desescalar la violència i trobar una solució democràtica al conflicte" en la qual va convidar Ada Colau, CCOO i UGT, Pimec i Foment, el Cercle d’Economia i altres organitzacions com LaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la FAVB. 

La reunió va coincidir en temps i hora amb una altra trobada que el president Torra i el vicepresident Aragonès havien organitzat al Palau de la Generalitat també per discutir sobre l'actual context i els incidents i on estaven citats els alcaldes de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Colau els va plantar per assistir al concili de Torrent.