L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no s'ha presentat a la reunió que el president, Quim Torra, ha convocat aquest matí amb els alcaldes de les quatre capitals catalanes per avaluar la situació després dels incidents derivats de les protestes contra la sentència de l'1-O. L'absènca de Colau a la reunió ha provocat un creuament de retrets a banda i banda de la plaça Sant Jaume.

Fonts properes a l'alcaldessa han explicat que Colau no ha acudit a la reunió perquè es tracta d'una convocatòria precipitada de la qual se n'ha assabentat pels mitjans de comunicació després que anit ja va expressar al vicepresident, Pere Aragonès, que cal una convocatòria àmplia i unitària d'institucions i societat civil.

L'alcaldessa considerava, segons aquestes fonts, que ahir no s'havia concretat res, per la qual cosa s'ha mostrat sorpresa per conèixer la cita pels mitjans sense que se li hagués comunicat prèviament.

Des de l'Ajuntament s'insisteix que Colau no té cap inconvenient a reunir-se per trobar solucions, com ho demostra el fet que dijous sí va assistir al Palau. Per aquesta raó, han insistit en la seva voluntat de participar en totes les convocatòries àmplies de les institucions i la societat civil per rebutjar la violència.

Per contra, des del Govern s'assegura que Colau va ser convocada i havia confirmat l'assistència. Algunes fonts apunten a l'absència de la delegada del Govern, Teresa Cunillera, a la reunió com la raó per la qual Colau no s'hi ha presentat.

A la trobada hi havia els alcaldes de Girona, Marta Madrenas, Tarragona, Pau Ricomà, i Lleida, Miquel Pueyo. La primera de JxCat i els dos segons d'ERC. 

El resultat de la reunió ha estat un comunicat en què es reclama el govern de Pedro Sánchez que s'assegui a dialogar amb el Govern.