El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha defensat que la unitat de l'independentisme "no es pot construir només en pactar una data electoral" i ha insistit que cal acordar "el què, quin és l'objectiu i com s'aconsegueix abans del quan".

Batet, en la seva intervenció al debat de política general, ha destacat davant la pressió d'ERC i la CUP que "pactar una data electoral no pot ser la solució que es mereix el país davant una possible inhabilitació de Torra". A més, ha defensant que la gent al carrer "no demana eleccions, sinó solucions" en el context d'una pandèmia.

"La unitat ens compromet i ens obliga a tots. Sense unitat no hi ha llibertat. I la unitat de l'independentisme no es pot construir pactant una data electoral", ha sentenciat.

Inhabilitació

Batet ha reclamat a l'oposició que no doni per feta la inhabilitació de Quim Torra i ha cridat a l'Estat a tenir "dos dits de front" per a no apartar-lo de la presidència de la Generalitat, i més encara en plena pandèmia. "Des de l'Estat, amb el govern que alguns diuen el més progressista de la història, com explicaran a Europa que volen inhabilitar a un president per una pancarta que posa la paraula lliberteu?", ha preguntat, dirigint-se sobretot als diputats del PSC i dels comuns, socis en l'Executiu central.

Així, ha acusat els socialistes de ser "corresponsables" de la situació, i davant això ha reivindicat de nou que l'únic camí possible que els queda és recórrer a la 'confrontació intel·ligent' contra l'Estat.

Després d'elogiar la gestió de la crisi sanitària de Torra, l'ha confrontat amb la del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al qual ha acusat d'actuar "tard i malament, i amb un afany d'aprofitar l'emergència per a reforçar la unitat d'Espanya".