JxCat ha reclamat "joc net" als partits independentistes de cara a la campanya de les eleccions previstes pel 14-F. La vicepresidenta del partit Elsa Artadi ha assegura Junts farà una campanya "en positiu" i que evitarà "polèmiques i baralles estèrils".  En aquest context, Artadi ha defensat el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa -diputat de JxCat-, després de la polèmica per la reunió amb la presència de partits xenòfobs i ha assegurat que les accions de Costa al llarg de la legislatura han estat "exemplars".

La vicepresidenta de la formació considera que les picabaralles internes només aporten "desafecció, frustració i un absentisme que no convé a l'independentisme". De fet, Artadi ha apuntat que l'adversari polític és el PSC: "Iceta s'ha convertit en una nova Arrimadas", ha assenyalat per després fer una crida a guanyar "els partits del 155". La majoria d'enquestes apunten que Junts i socialistes es disputarien la segona posició de les eleccions, per darrere d'ERC.

Suport a Costa

Artadi ha donat suport a Costa, després de la polèmica per la reunió telemàtica de dijous passat amb la presència de partits d'ultradreta. Artadi ha subratllat que el vicepresident primer, hi va assistir a títol individual -de fet no és militant ni simpatitzant de JxCat, tot i que sí que n'és diputat-, i que el partit de Junts no va ser convocat a la trobada: "JxCat no tenim res més a afegir a les explicacions que ell ja ha donat", ha resumit Artadi.

La líder del partit a Barcelona troba "ridícul" que es polemitzi sobre "un tema que no té polèmica", tot i que ERC i la CUP han demanat la dimissió de Costa. "Fer gran la polèmica només fa gran la ultradreta i no ajuda l'independentisme", ha reflexionat. De fet, després que els comuns hagis demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que no delegui funcions en Costa el proper ple, Artadi ha replicat que si els comuns volen fer "alguna cosa útil", proposin una llei d'amnistia a Madrid.

Polèmica interessada

Encara sobre Costa, Artadi ha subratllat que la polèmica és "interessada" per intentar "desgastar" l'independentisme i el mateix vicepresident primer, a qui ha lloat per les seves accions a la cambra al llarg de la legislatura: "Si una persona s'ha destacat per defensar drets i llibertats al Parlament, ha defensat que el 30 de gener es pogués investir Carles Puigdemont, ha defensat els drets a votar dels presos i preses, i ha defensat l'acta del president Torra, aquest és Costa", ha conclòs.