El 7 de juny de 2019 Junts per Catalunya va demanar a la Junta Electoral Central que apartés Andrés Betancor dels processos relacionats amb la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí a Europa. L'argument era que tenia "relació de servei amb la persona jurídica interessada directament en l'assumpte". "Sabíem que Betancor assessorava Cs", ha assenyalat Costa, que ha explicat que tot i que ho van denunciar a la JEC, tots els membres de l'òrgan electoral van desestimar-ho. Ara que ha transcendit públicament que era assessor del partit taronja, JxCat contraatacarà amb dues querelles. 

El vicepresident de la mesa del Parlament, Josep Costa, ha deixat clar que la situació "afecta no només una persona, sinó tot el sistema" i que "mina la credibilitat de tot el sistema electoral i de les eleccions que s'han fet sota la direcció d'aquest òrgan". "Són molts els acords viciats per les il·legalitats comeses", ha conclòs. I ha deixat clar que "és delictiu i il·legal" que "una persona que treballa per un grup polític intervingui en la resolució d'un recurs presentat per aquell grup".

Des de JxCat posen l'èmfasi en dues persecucions iniciades per Cs a la JEC mentre Betancor -que estava a sou seu- n'era membre. L'una, la que té a veure amb la candidatura europea encapçalada per Puigdemont i que en un primer moment la JEC va anul·lar. Finalment la justícia la va acabar avalant. L'altra, la causa contra el president Quim Torra pel llaç groc i la pancarta a la Generalitat, que li ha acabat costant la inhabilitació. En aquest cas, la querella la impulsa el propi president com a principal afectat. Per als de Torra i Puigdemont "és un escàndol greu". Confien que "les noves proves permetran els tribunals donar un nou impuls a les investigacions penals" que ja van demanar en el seu moment. 

"La JEC és una de les X de la repressió", ha denunciat Costa. Alhora ha apuntat a una "dimensió internacional" de l'afer, ja que "el president del comitè del Parlament Europeu que ha de tramitar el suplicatori per aixecar la immunitat de Puigdemont i Comín és també de Cs". Recorda, a més, que "la JEC encara no ha rectificat i reconegut que són eurodiputats de ple dret". 

Entre els delictes que hi veu JxCat hi ha els de prevaricació i suborn. "Avui tots els acords de la JEC en procediments iniciats per Cs estan sota sospita", ha sentenciat.