El Parlament rebutja que el Govern de la Generalitat es retiri com a acusació particular en diversos processos judicials oberts contra manifestants independentistes.

Així ho ha escenificat aquest divendres en una proposta de resolució de la CUP que així ho demanava, la qual només ha rebut el vot favorable dels anticapitalistes. La resta de grups hi han votat en contra, excepte ERC, que s'ha abstingut. El text també demanava a l'Executiu de Quim Torra "posar fi a la repressió contra el moviment independentista".

De fet, els quatre diputats anticapitalistes s'han quedat sols votant a favor d'aquesta proposta, que tampoc ha rebut el suport de Catalunya En Comú Podem, a causa de les consignes independentistes d'altres punts del text.

Natalia Sanchez CUP  debat política general Parlament - Sergi Alcàzar

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez durant la seva intervenció al Parlament | Sergi Alcàzar

La proposta dels anticapitalistes també demanava al Govern "elaborar, aprovar i implementar un pla de xoc que suposi una veritable transformació econòmica i social, un canvi de model i un replantejament de les prioritats polítiques, pressupostàries, econòmiques, socials, financeres, migratòries i ambientals vigents".

Un Estat "irreformable"

A banda, el text també volia que la cambra constatés que "l’Estat espanyol és irreformable i no participarà de cap procés de reconstrucció d’un estat que ha respost a les reivindicacions de llibertat del nostre poble amb repressió, venjança i vulneració sistemàtica dels drets més fonamentals" i instava el Govern a no participar-hi.

Aquesta no és la primera vegada que JxCat i ERC no donen suport a la proposta que la Generalitat es retiri de les acusacions contra manifestants independentistes encausats per accions dutes a terme en protestes.