"Mentre hi hagi presos, exiliats i represaliats i mentre no es reconegui el dret a l'autodeterminació", Junts per Catalunya votarà en contra una investidura de Pedro Sáchez, encara que incorpori Unides Podem al seu govern. La líder del grup de Puigdemont al Congrés, Laura Borràs, ha anunciat la posició que adoptaran i ha lamentat que "els comuns i Podemos comprin el marc mental del 155" i "sacrifiquin" Catalunya en pro d'un govern progressista. 

Per Borràs, "és molt preocupant" el punt que recull el document del preacord entre Sánchez i Iglesias que es refereix a la situació catalana com un conflicte de convivència. En aquest sentit ha expressat la seva "decepció" pel fet que Pablo Iglesias i Jaume Asens "agafin el relleu de Cs" i "comprin el seu discurs". 

Segons ha confirmat durant la seva compareixença davant dels mitjans, a JxCat no han rebut cap trucada, ni dels socialistes, ni de Podemos, ni dels comuns. "Tenim els telèfons oberts", ha avisat. 

Missatge a ERC

Preguntada sobre si confia que Esquerra Republicana no es deixarà seduir per afavorir la investidura, Borràs ha assenyalat que durant la campanya han dit que "amb aquest Pedro Sánchez no" i que des del seu punt de vista, "és el mateix que el mes de maig, de fet, encara pitjor".