JxCat considera un "veritable escàndol" de dimensions "internacionals" les noves informacions periodístiques que apunten que el cervell de l'atemptat a la Rambla va ser confident del CNI fins el dia de l'atac i creu que la Fiscalia hauria d'investigar-ho. Així ho ha valorat el diputat Jordi Munell, també president de la comissió d'investigació, en una roda de premsa des de la cambra catalana on ha demanat al govern espanyol més transparència i ha avisat que demanaran tornar a citar fins a 15 exresponsables del govern espanyol, del CNI i dels cossos policials que fins ara han rebutjat fins en dues ocasions participar-hi.

"Volem donar-los una tercera oportunitat", ha apuntat en aquest sentit, afegint també que el Congrés hauria de tornar a reobrir la comissió tal com han demanat ERC i JxCat. 

Per la seva banda, el portaveu adjunt dels republicans, Bernat Solé, ha titllat les informacions de "molt greus" i "preocupants" i ha exigit a l'Estat que "doni explicacions" i "posi llum en aquests temps de foscor". En aquest sentit han insistit que si no volen fer-ho al Parlament ho facin al Congrés, però han demanat que això no serveixi d'"excusa". "Vivim en un estat de dret i això vol dir saber tot allò que passa", ha insistit també des del faristol de la cambra catalana.

De fet, ERC i JxCat han demanat també la constitució d'una comissió d'investigació sobre els atacs al Congrés dels Diputats, després que fos bloquejada en una altra ocasió, han exigit la compareixença del president Pedro Sánchez, la ministra Margarita Robles i la directora del CNI Paz Esteban perquè donin explicacions.

També els comuns i la CUP han valorat les noves informacions sobre l'Imam i el CNI. En aquest sentit, la portaveu a la cambra, Susana Segovia han demanat al govern espanyol "responsabilitat d'Estat" i no "generar teories conspiradores". Per això, Segovia ha demanat que s'aclareixi la relació entre l'imam de Ripoll i el CNI i ha recordat que el Parlament té una comissió oberta sobre aquest afer i és obligació de tots els testimonis citats assistir-hi.

Finalment, el diputat Vidal Aragonès, de la CUP, ha cargreat contra l'ex cap de seguretat de l'Estat, José Antonio Nieto, que la setmana passada "es feia l'ofès" durant la seva declaració davant la comissió del Parlament quan li preguntaven pel vincle entre l'Imam i el CNI. Aragonès també ha avisat que quan acabin les sessions publicaran les seves conclusions al marge de la comissió per evitar que s'amaguin informacions, tot i que ha assegurat que es mantindrà el caràcter reservat de tot allò que faci referència a les víctimes.