La candidata de JxCat a la Presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha criticat aquest dimecres que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sigui el candidat del PSC a les eleccions del 14 de febrer. "Ens confirma que el PSC és el PSOE", ha assegurat Borràs, que ha interpretat el moviment com un "desembarcament del PSOE" a Catalunya davant unes enquestes molt desfavorables.

En declaracions des de Vilanova i la Geltrú (Barcelona), la candidata de JxCat ha assenyalat que Illa hauria d'estar concentrat a gestionar la pandèmia del coronavirus i li ha retret que "prioritzarà els seus interessos electorals". Segons ha valorat Borràs, és insòlit que un ministre de Sanitat entri en campanya en plena crisi sanitària.

"El PSC del 155"

"Continua sent el PSC del 155", ha remarcat Borràs. "El PSC que no respecta els resultats democràtics i que va centralitzar competències en la primera ona de la pandèmia, quan més necessari era disposar d'aquestes competències en matèria de salut", ha afegit.

Iceta illa jornades S'agaro - David Oller / Europa Press

Laura Borràs ha criticat aquest dimecres que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sigui el candidat del PSC a les eleccions del 14 de febrer. / Europa Press

Borràs ha afegit que tot i que aquest dimarts Salvador Illa va dir que no seria candidat del PSC, no l'ha sorprès el canvi. "Ahir deien una cosa i avui la contrària, és la tònica dels socialistes i de Pedro Sánchez", ha afegit.

Salvador Illa, candidat del PSC a la Generalitat

Aquest dimecres s'ha fet públic que Salvador Illa serà el candidat del PSC a les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer. La formació ha decidit apartar el fins ara candidat i líder del partit a Catalunya, Miquel Iceta.  La notícia ha vingut de nou, ja que aquest mateix dimarts el ministre negava que pogués ser candidat a la presidència

Fonts del partit asseguren que la decisió ve de la creixent popularitat d'Illa segons les darreres enquestes i que el mateix Iceta va traslladar a mitjans de novembre al secretari general del PSOE i president de Govern, Pedro Sánchez, la seva intenció de no presentar-se i deixar via lliure a Illa. Els socialistes se situen, segons les enquestes, en segona posició després d'ERC, i per davant de JxCat. El que no canvia és la resta de la llista, en què Illa estarà acompanyat de la socialista Eva Granados; de Ramon Espadaler, actual líder d'Units per Avançar i exdirigent d'Unió, i de Gemma Lienas, ex dels comuns.