El jurista i col·laborador d'El Nacional Joan Queralt ha advertit avui que la jutgessa que portava la causa contra la periodista Mònica Terribas podria haver comès una falta greu. Terribas va ser denunciada per "actuacions contra l'ordre públic" per haver facilitat informació dels moviments i ubicacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional el 22 de setembre passat durant els escorcolls a la Conselleria d'Economia de la Generalitat, però la causa ja està arxivada.

Tot i que la magistrada va considerar que els fets no van ser "generadors de risc per la població" i, per tant, no van ser constitutius de delicte, en resolució judicial apunta que aquella va ser una conducta "irresponsable des del punt de vista de l'ètica professional". Segons Queralt, l'ús d'aquesta expressió valorativa podria ser constitutiva d'una falta greu.

Tal com especifica l'article 418.5 i/o 6, "l'ús en les resolucions judicials d'expressions innecessàries o improcedents, extravagants o manifestament ofensives o irrespectuoses des del punt de vista del raonament jurídic" per part dels magistrats són constitutives d'una falta greu.