Una jutgessa de Barcelona ha arxivat el procés contra la periodista Mònica Terribas, conductora d'El Matí de Catalunya Ràdio, per haver facilitat informació dels moviments i ubicacions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional el passat 22 de setembre durant els escorcolls a la Conselleria d'Economia de la Generalitat, segons ha informat El Periódico. Tanmateix, la periodista ha assegurat a quarts de nou del matí que ella no en tenia constància, i no ha estat fins quarts de dotze que s'ha fet pública la interlocutòria.

 

La Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil va denunciar el programa amb l'argument que va afavorir "actuacions contra l'ordre públic" perquè el programa va demanar als oients que expliquessin els moviments dels cossos policials durant l'operació contra l'1-O. 

La jutgessa manté que la conducta "va generar una situació de risc per l'actuació dels dispositius policials" però no va ser "generadora de risc per la població". Per això, la resolució judicial apunta que, tot i que es considera una conducta "irresponsable des del punt de vista de l'ètica professional", no és constitutiva de delicte.

Catalunya Ràdio ha celebrat la decisió de l'arxivament de la causa. El director, Saül Gordillo, considera que aquesta és una bona notícia "per la llibertat d'expressió i el lliure exercici professional".