El Jutjat del Contenciós-Administratiu 15 de Barcelona ha ratificat totes les noves mesures de contenció del coronavirus que ha anunciat aquest divendres el Govern, després que la Fiscalia s'oposés a la prohibició de reunions de més de 10 persones.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que les mesures seran vigents a partir de les 9.00 hores de dissabte i durant 15 dies.

Restriccions tot i l'oposició de la Fiscalia

Aquesta tarda, la Fiscalia havia demanat al jutge que no autoritzés la Generalitat a prohibir les reunions de més de deu persones a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, perquè veia aquesta mesura "desproporcionada" i considerava que el Govern no l'ha justificat "adequadament".

Per contra, la Fiscalia Provincial de Barcelona no s'oposava a les recomanacions i altres mesures, com la limitació d'aforament, que, aquest matí, el Govern de la Generalitat ha fet extensives les mesures de l'Hospitalet a tota l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la comarca de la Noguera i la zona del Segrià.

Limitar la mobilitat i les activitats socials

Tot i això, aquesta tarda finalment el jutge ha aprovat totes les mesures plantejades pel Govern de la Generalitat. La resolució recull recomanacions, com mantenir-se a casa i limitar la mobilitat, i obligacions, com la prohibició de trobades de més de 10 persones i la suspensió de les activitats culturals.

terrassa bar Barcelona coronavirus EFE

Una terrassa a Barcelona. / EFE

Les noves mesures afecten la ciutat de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona (Barcelona).