La justícia ha bloquejat tots els comptes personals i d'empresa del comissionista Alberto Luceño pel cas de les mascaretes. El jutjat d'instrucció número 47 de Madrid ha ordenat l'embargament, el bloqueig i la prohibició de disposar de saldos sobre els comptes bancaries del comissionista, un dels implicats en la inflació del preu del material sanitari subministrat a la Comunitat de Madrid. El bloqueig és total "per a abonaments, càrrecs i disposicions de fons" i insta a CaixaBank a informar del saldo pendent en compte per a poder enfront dels danys econòmics presumptament ocasionats per Luceño. Aquest embargament afecta tres comptes corrents, una d'ells de l'empresa Takamaka Invest SL, de la qual Luceño és apoderat, i a cinc targetes bancàries, dues targetes Visa Or, dos Visa Negocis i una de dèbit.

Mascaretes

El cas de les mascaretes defectuoses de l'Ajuntament de Madrid que la Fiscalia titlla de corrupció pel pagament, per part del consistori de l'alcalde José Luis Martínez Almeida, de més de sis milions d'euros a comissionistes obre un nou capítol coincidint amb les vacances de Setmana Santa. Un dels dos comissionistes és ben famós a la premsa del cor. Luis Medina, fill de Naty Abascal i el difunt duc de Feria, ha marxat d'Espanya tan bon punt va conèixer la notícia que quedava imputat per presumptes delictes de blanqueig i estafa.

On comença i on acaba la premsa groga i la judicial en aquest cas és difícil de diferenciar. De fet, ha estat la periodista del cor Lidia Lozano qui ha donat la notícia. I també va ser, en aquest cas la revista Hola, qui va publicar les imatges del iot pagat amb els diners del consistori d'Almeida amb el qual va derivar una part dels beneficis el teòric 'empresari' Luis Medina. Amb aquestes fetes, va ser quan Fiscalia Anticorrupció va detectar l'alarma i va començar a investigar el cas fa dos anys, el 2020 i just després de la primera onada per covid

Almeida s'exculpa

 

L'advocat Fernando Pamos de la Hoz ha denunciat a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per no obrir una investigació sobre les comissions a les mascaretes abans que la Fiscalia s'interposés. El jutjat de guàrdia número 39 de la capital espanyola ha rebut l'escrit on l'advocat acusa Almeida d'un presumpte delicte d'omissió del deure de perseguir delictes per no haver denunciat l'estafa des del primer moment que es va saber. Pamos de la Hoz considera que el batlle madrileny, en la seva doble condició de funcionari i autoritat, hauria d'haver presentat una denúncia sobre les comissions milionàries de Luis Medina i Alberto Luceño. El dirigent popular ha respost a la denúncia tirant pilotes fora i contraatacant, assegurant que l'advocat actua "dirigit pel PSOE".es. Quan em responguin, potser tenen la legitimitat de dir-me alguna cosa a la cara", ha conclòs Almeida.