Tot i que era molt conegut al món de la faràndula per ser fill de Naty Abascal i germà de l'actual Duc de Feria, el nom de Luis Medina serà recordat entre els espanyols pel cas de les comissions de les mascaretes a l'Ajuntament de Madrid. Ara, el comissionista ha atacat la Fiscalia Anticorrupció, després que el magistrat Adolfo Carretero, que està al capdavant del Jutjat d'Instrucció 47 de Madrid, l'hagi imputat, juntament amb el seu soci, Alberto Luceño per aquests cobraments a l'hora de fer d'intermediari per la compra de material sanitari per l'Ajuntament de Madrid i l'alcalde Almeida. En declaracions a LOC, secció de notícies del cor del diari El Mundo, assegurat que està tranquil tot i la declaració davant el jutge a  finals d'abril, ja que està convençut que no va cometre cap irregularitat pel milió d'euros que va guanyar. Anant més enllà, va assenyalar directament a Anticorrupció: "La Fiscalia, ja ho saps són tots d'esquerres i actuen en conseqüència. Cerquen si el meu soci i jo vam pagar a algun polític per aconseguir els contractes. Però no trobaran res d'això". 

Medina, que en les seves últimes declaracions recorda que és una persona que és dedica al "comerç internacional", ja havia tret pit de la seva operació milionària dijous, poc després que esclatés el segon escàndol per mascaretes a la Comunitat de Madrid, el primer protagonitzat per la presidenta Isabel Díaz Ayuso i el seu germà que va acabar provocant la dimissió de Pablo Casado i Teodoro García Egea. Llavors, el fill de Naty Abasacal treia pit de l'operació: "No he parlat amb familiars d'Almeida. Vaig cobrar un milió d'euros, però no és il·legal". Anticorrupció, tanmateix, no ho veia així, i va presentar una querella contra ell i el seu amic Luceño davant els jutjats de Madrid, acusant-los d'estafa, blanqueig de capitals i falsedat documental per suposades irregularitats en la venda al consistori de mascaretes però, també guants i tests covid per un import total de 11,9 milions de dòlars durant la primera onada de la pandèmia. 

Compres de luxe amb els beneficis 

Des d'un primer moment, Medina argumentava que el milió cobrat està més que justificat, per haver posat en contacte Luceño amb la directora general de Pressupostos i Recursos Humans de l'ajuntament, Elena Collado. Però en paral·lel, Medina també va utilitzar la seva amistat, segons la mateixa Fiscalia, que mantenia amb un familiar d'Almeida i que ell nega rotundament. Si Medina va rebre 1 milió, el seu amic empresari en va guanyar 5. El fiscal argumenta que en la compra del material sanitari, que era d'una qualitat baixíssima, els proveïdors van inflar exageradament el preu dels productes, amb la intenció de cobrar unes comissions molt elevades. Tot plegat es va produir en un dels moments més durs de la covid: el govern espanyol havia declarat l'estat d'alarma i el confinament total, els hospitals estaven saturats i morien fins a un miler de persones al dia per la covid. 

Amb els diners que van guanyar per les comissions, Luceño, que ja tenia una dubtosa reputació abans d'aquest escàndol, van pagar 60.000 euros per una setmana a un hotel de luxe a Marbella, tres rellotges Rolex, nombrosos cotxes d'alta gamma: dos Aston Martin, Ferrari, dos Mercedes, un Range Rover, un Lamborghini i un Porsche. Per si no n'hi hagués prou, també es va comprar un pis de milió i mig d'euros a Pozuelo de Alarcón. Per la fiscalia, aquestes compres són un clar cas de blanqueig de capitals, també la que va fer Medina, en comprar-se un veler amb el nom de Feria, el ducat que pertanyia al seu pare i que va heretar el seu germà gran, per 325.515 euros. Mentrestant, la gran majoria dels ciutadans de l'Estat estaven tancats a casa, envoltats d'incertesa per un virus letal i desconegut.