L'advocat Fernando Pamos de la Hoz ha denunciat a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per no obrir una investigació sobre les comissions a les mascaretes abans que la Fiscalia s'interposés. El jutjat de guàrdia número 39 de la capital espanyola ha rebut l'escrit on l'advocat acusa Almeida d'un presumpte delicte d'omissió del deure de perseguir delictes per no haver denunciat l'estafa des del primer moment que es va saber. Pamos de la Hoz considera que el batlle madrileny, en la seva doble condició de funcionari i autoritat, hauria d'haver presentat una denúncia sobre les comissions milionàries de Luis Medina i Alberto Luceño. El dirigent popular ha respost a la denúncia tirant pilotes fora i contraatacant, assegurant que l'advocat actua "dirigit pel PSOE".

Almeida ha carregat amb duresa contra Pamos de la Hoz: "Mai havia sentit a parlar d'aquest advocat i poc puc dir de la seva sapiència jurídica. No ha actuat per iniciativa pròpia, sinó dirigit, i ja se sap amb qui té llaços". L'alcalde madrileny, en una atenció als mitjans aquest diumenge després d'assistir a la Tamborrada de Madrid, ha assegurat: "Deu ser una casualitat que Pamos de la Hoz hagi representat al PSOE en diversos plets. Sembla difícil que hagi actuat sense el consentiment del PSOE". A més, ha acusat els socialistes d'estar implicats en una "cacera sense justificació". "Pedro Sánchez ha posat Madrid en el seu punt de mira. El que no guanya a les urnes, ho vol guanyar destruint l'adversari, però no acabarà amb les polítiques del centredreta ni amb les persones que les representen", ha criticat l'alcalde madrileny. "Si jo he de dimitir sense indicis i sense haver estat citat a declarar (...) potser consideren que Mònica Oltra ha de dimitir imputada per encobrir abusos sexuals i també Ada Colau, imputada per una trama de contractes. Quan em responguin, potser tenen la legitimitat de dir-me alguna cosa a la cara", ha conclòs Almeida.

El cas de les mascaretes

El jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia Anticorrupció contra el fill de Naty Abascal, Luis Medina, i l'empresari Alberto Luceño en l'operació amb la qual considera la justícia que van cometre un 'pelotazo' de llibre amb els pràcticament sis milions d'euros que van cobrar dels contractes perquè l'Ajuntament de Madrid rebés material sanitari per fer front a la primera onada de la covid. Cal recordar que el mateix alcalde José Luis Martínez Almeida manté un lligam entre aquests i el PP madrileny a través "d'un cosí o un germà", segons el mateix Medina que nega, però qualsevol mena d'estafa tot i rebre una comissió del 8% i Fiscalia argumentar que part d'aquests diners s'han derivat en el blanqueig de capitals amb la compra d'un iot.

Novament, la història segueix fils argumentals similars a la relació de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso amb el contracte de les mascaretes on el seu germà, Tomás va actuar com a comissionista. Medina també ha tingut aquest paper. La Fiscalia Anticorrupció va presentar una querella davant els Jutjats de Madrid contra ell com a intermediari però també contra l'empresari Alberto Luceño, proveïdor del material sanitari, i els acusa d'estafa, blanqueig de capitals i falsedat documental per suposades irregularitats en la venda a l'Ajuntament de Madrid de mascaretes, guants i testos covid per un import total d'11,9 milions de dòlars durant la primera onada de la pandèmia per covid l'any 2020. Els mèrits de Medina per cobrar un milió? Posar en contacte aquest empresari amb la directora general de Pressupostos i Recursos Humans de l'ajuntament, Elena Collado.