"En llibertat i sense fiança". Amb aquestes paraules, el president Carles Puigdemont ha comparat súbtilment la justícia belga amb l'espanyola, després que ahir el jutge el deixés en llibertat a ell i als seus consellers, mentre que la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va tirar pel dret i va empresonar vuit consellers sense opció, ni tan sols de pagar fiança.

Puigdemont ha mostrat així a través d'un tuit i des de Bèlgica el seu suport als altres membres del Govern empresonats des de dijous per un estat que, assegura, està "allunyat de la pràctica democràtica". 

També la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha recordat que a Bèlgica els han donat llibertat sense fiança mentre que, ha subratllat, "a Espanya seríem a la presó" com els seus companys i ha volgut mostrar el seu agraïment per tots els suports rebuts aquests darrers dies.

Una estona més tard, el conseller de Salut, Toni Comín, ha exigit que "les mateixes garanties que se'ns reconeixen a nosaltres siguin reconegudes també als nostres companys injustament empresonats a Espanya".

Mentrestant, la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'ha limitat a donar el 'bon dia' des de Brussel·les.

Alguns consellers empresonats van aprofitar la jornada d'ahir per fer alguns tuits i enviar missatges a la ciutadania. Tots han coincidit en calmar els ànims de la població assegurant que "estem bé" i demanant que "no deixem mai de defensar plegats les llibertats".

A més, el vicepresident Oriol Junqueras ha escrit un article des de la presó madrilenya d'Estremera criticant que el PSC continuï emparant la violència amb el seu silenci i els exigeix que "no permeti que s'exerceixi la violència en nom del que legítimament es desitja defensar" i que "pensi que un dia, aquests mateixos que avui es manifesten al seu costat i que apallissen gent, amb total impunitat, pot ser que no en tinguin prou d'apallissar aquells que volen votar per decidir".