Per primera vegada després de mantenir diverses trobades bilaterals, representants de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP s'han reunit aquest divendres al Parlament. La trobada a tres bandes ha començat al voltant de les 12 del migdia i tenia per objectiu abordar el debat d'investidura de Carles Puigdemont. Hi han participat quatre membres de JuntsxCat, quatre de la CUP i tres d'ERC.

Les formacions de la majoria independentista es veuen, a petició de la CUP, per parlar de la investidura de Carles Puigdemont i el seu programa de govern, però també d’una possible reacció comuna si el Tribunal Constitucional impugna el tràmit. Els anticapitalistes van traslladar a JuntsxCat i ERC un llistat de propostes per negociar el suport a la investidura que exigeixen la materialització "institucional, social i democràtica" de la República proclamada el 27 d'octubre.

El Consell Polític de la CUP haurà de fixar una posició sobre la investidura de Puigdemont durant la seva reunió d’aquest dissabte al matí a Barcelona. El partit de l'esquerra independentista havia reclamat més "claredat" sobre el programa de govern del candidat a la investidura davant la manca de "concreció".