Menys de vint-i-quatre hores després de sortir del Govern, Junts per Catalunya ha rebut 200 altes de militant, segons ha indicat la presidenta del partit, Laura Borràs al seu compte de Twitter. Borràs ha agraït a aquestes 200 persones que s'han afiliat a Junts, i ha aprofitat per encoratjar a tot el que vulgui sumar-se a un "projecte deutor de l’1-O i que escolta la militància que posa el país davant de tot! Benvinguts!" Alguns dels nous afiliats de Junts han compartit la notícia per Twitter amb orgull. 

captura afiliats junts
captura afiliats junts 2
Tuit afiliació a JxCat

"Aragonès ha perdut"

Laura Borràs va ser primera a manifestar-se després de fer pública el resultat de la consulta en la qual la militància ha apostat per sortir del Govern. Borràs es va mostrar molt contundent assegurant que després de la ruptura del Govern arran del resultat de la consulta que "Junts guanya i Aragonès perd". La presidenta de Junts va assegurar que el Govern de Pere Aragonès "ha fracassat" i "ha perdut la legitimitat democràtica". També va afirmar que sortir de l'executiu és un "acte de coherència i per recuperar la credibilitat" i que faran una oposició "ferma i responsable". Borràs va considerar que "potser Aragonès també s'hauria de sotmetre a la consulta del Parlament" perquè, a parer seu, la seva legitimitat democràtica està "en dubte".

El secretari general de Junts, Jordi Turull, també va parlar en la mateixa roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva de Junts i va garantir que "no hi ha una estripada de res" i que Junts hi serà per "recosir l'independentisme". "Per passar a l'acció del moviment independentista, hi serem", va afegir. Turull va defensar que abans d'arribar a aquesta situació ho han "provat tot i més". El secretari general va remarcar que la situació "no anava d'ultimàtums", sinó de reflexionar si el que s'estava fent "acosta o allunya" la independència. "La nostra constatació és que ens n'estàvem allunyant, però que amb la rectificació i el compliment de l'acord podríem acostar-nos-hi, i vam dir que així no podíem seguir. La resposta va ser: "Així heu de seguir", va indicar. "No ens coneixen, no coneixen a Junts; "si som en política és perquè assumim compromisos amb els ciutadans", va afegir.

Unitat del partit

Tant Turull com Borràs van negar que la divisió dins del partit constatada a la consulta suposi cap trencament de la formació. Tots dos van coincidir en el "tancament de files", però van recalcar que tothom ha "assumit" el resultat de la consulta i, van insistir en el fet que és una qüestió de "radicalitat democràtica". "Em sento el secretari general del cent per cent dels afiliats, votin el que votin", va subratllar Turull. Al seu torn, la presidenta de partit va assegurar que després de la consulta "Junts està més fort" i ha afegit que "Junts ha parlat" i ho assumeixen "tots", tant la direcció com les bases. "Votar no divideix mai", va sentenciar.